Йде обробка вашого запиту

#Narscars_Travel
Чому для подорожі Україною краще обирати кросовер чи джип?

Чому для подорожі Україною краще обирати кросовер чи джип?

Подорож у межах країни — одна з найулюбленіших розваг для багатьох українців. У країні є багато туристичних маршрутів, цікавих пам'яток, пам'ятних місць. Але є мінуси — відсутність інфраструктури та громадського транспорту, тож доводиться самостійно продумувати дорогу.

Також якість дорожнього покриття бажає кращого не лише на міжміських трасах, а й у багатьох містах України. Саме тому для подорожей рекомендується використовувати позашляховик чи кросовер. Не обов'язково для подібних цілей купувати джип - ви будь-якої миті зможете взяти в оренду найбільш привабливу машину.

Якість доріг та прохідність авто

По всій країні налічується понад 170 тис. км доріг, з яких лише 50 тис. км мають статус державного значення. Тому ремонтом та відстеженням стану останніх займається державна автотранспортна служба Укравтодору. Більше ста тисяч кілометрів, що залишилися, передано під міське та обласне обслуговування.

Згідно з деякими опитуваннями, проблема якості дорожнього покриття цікавить кожного третього водія та майже половину з тих, хто регулярно виїжджає у справах за місто. Понад 85% із загального дорожнього покриття не відповідає європейським нормам якості. Ремонтні роботи проводяться локально, із заміною особливо проблемних ділянок. Траса, що залишилася, ремонтується за залишковим принципом — по суті виконується ямковий ремонт.

Не дивно, що водіїв турбує стан підвіски та інших комплектуючих автомобіля. Низький рівень прохідності безпосередньо сприяє збільшенню ймовірності ДТП. Особливо гостро проблема відчувається у міжсезоння та взимку, коли бруд та сніг негативно позначаються на якості покриття. Вибоїни в цей період менш помітні, у темний час доби пересування стає небезпечнішим.

Саме тому рекомендується для тривалих поїздок використовувати такий різновид машин, як позашляховики. Подібні моделі мають деякі особливості та переваги, на які варто звернути увагу перед тим, як орендуватимете авто для подорожі.

Кросовер або Джип

На які параметри звернути увагу при виборі?

Насамперед варто подумати, який маршрут належить подолати. Залежно від цього змінюватиметься і клас авто, яке можна взяти у прокат. Найчастіше для міжміських подорожей рекомендують використовувати:

  • позашляховик;
  • кросовер.

Незважаючи на деякі загальні риси, обидва типи авто мають різні характеристики. Так, кросовер оснащений високим дорожнім просвітом, проте відмінною прохідністю похвалитися не може. Є сенс брати в оренду подібну машину тільки якщо не плануєте далеко виїжджати за межі міста. Але якщо хочете долати деякі ділянки в лісі, проїжджати заболочені місця, позашляховик стане відмінним вибором.

Це не єдині параметри, які варто пам'ятати. Перед укладанням договору оренди в NarsCars слід звернути увагу на:

  • місткість - залежно від марки, всередині салону зможуть розміститися від п'яти до восьми осіб;
  • вид кузова - можуть використовуватись рамні авто або машини з несучим типом;
  • кількість функцій – рекомендується мінімальний комплект, сюди входять клімат-контроль, подушки безпеки, підігрів сидінь, шумоізоляція;
  • об'єм багажника - прямо впливає на кількість припасів та одягу, який можна взяти в собою у подорож;
  • коробку передач - для активного бездоріжжя і лісових ділянок варто орендувати з механічною КПП, тоді як для дорожніх відрізків, що важко проїзджати, достатньо автомата;
  • привід - для тривалих подорожей за містом краще використовувати повнопривідні машини;
  • витрата палива - позашляховики відрізняються "ненажерливістю", і багато моделей споживають більше 10 л на 100 км навіть на рівних ділянках.

Не варто забувати і про особисті переваги - вам має бути комфортно за кермом автомобіля. Якщо ви сумніваєтеся у виборі і не знаєте, як підібрати відповідний варіант, рекомендуємо звернутися за консультацією до фахівців NarsCars.

аренда в NarsCars

Висновки

Внутрішній туризм допоможе отримати безліч позитивних емоцій вам та вашій сім'ї, достатньо лише звернути увагу на те, де плануєте пересуватися та наскільки довго триватиме подорож. Ви зможете підібрати машину серед топу популярних у наших клієнтів (Toyota Prado, Mitsubishi Outlander, Skoda Kodiaq, Renault Duster, Hyundai Tucson) або віддати перевагу будь-якій іншій.

Залишилися питання?
Пишіть нам у чат
Чат онлайн
Наш Call-center
Відповімо на усі запитання
+38 067 120 7318
Citroen C-Elyseeабо подобний | Економ
Citroen C-Elysee
1-3 діб
$35 / добу
4-9 діб
$32 / добу
10-25 діб
$29 / добу
26+ діб
$26 / добу
Toyota Camry 70або подобний | Бізнес
Toyota Camry 70
1-3 діб
$66 / добу
4-9 діб
$60 / добу
10-25 діб
$55 / добу
26+ діб
$46 / добу
Kia Rio X-Lineабо подобний | Середнiй
Kia Rio X-Line
1-3 діб
$41 / добу
4-9 діб
$37 / добу
10-25 діб
$34 / добу
26+ діб
$28 / добу
Skoda Kodiaqабо подобний | Позашляховик
Skoda Kodiaq
1-3 діб
$76 / добу
4-9 діб
$67 / добу
10-25 діб
$58 / добу
26+ діб
$51 / добу
Kia Sportage 2023або подобний | Позашляховик
Kia Sportage 2023
1-3 діб
$76 / добу
4-9 діб
$68 / добу
10-25 діб
$58 / добу
26+ діб
$46 / добу
Hyundai Venueабо подобний | Позашляховик
Hyundai Venue
1-3 діб
$55 / добу
4-9 діб
$47 / добу
10-25 діб
$39 / добу
26+ діб
$35 / добу
Peugeot Rifterабо подобний | Позашляховик
Peugeot Rifter
1-3 діб
$75 / добу
4-9 діб
$65 / добу
10-25 діб
$55 / добу
26+ діб
$49 / добу
Hyundai Stariaабо подобний | Мінівен
Hyundai Staria
1-3 діб
$170 / добу
4-9 діб
$145 / добу
10-25 діб
$125 / добу
26+ діб
$100 / добу