Йде обробка вашого запиту

#Цікаво
Автопром Німеччини та його історія

Автопром Німеччини та його історія

Німецька автомобілебудівна промисловість завжди займала провідні позиції. Машини з Німеччини конкурують із європейською, азіатською та північноамериканською технікою. Незважаючи на високу конкуренцію на ринку, німецькі автомобілі, як і раніше, популярні. Щороку з конвеєрів заводів сходить понад 10 млн авто. Машини німецького виготовлення - це уособлення якості, надійності та елегантності. Давайте познайомимося детальніше з історією брендів цієї країни.

Автомобільні бренди, створені у Німеччині

Цю європейську країну можна назвати центром автомобілебудування. Німеччина – це батьківщина таких відомих марок авто:

  • Мерседес-Бенц;
  • Ауді;
  • БМВ;
  • Опель;
  • Порше;
  • Фольксваген.

Під кожним із перерахованих брендів випускається понад десяток моделей автомобілів у різних класах. Асортименти настільки широкий, що здатний задовольнити запити як скромного покупця, так і мільярдера.

Мерседес

Коротка історія становлення німецького автопрому

Історія Mercedes-Benz розпочалася у місті Mannheim (Мангейм). У 1885 році К. Бенц розробив і виготовив моторний візок або Motorwagen. Цей апарат мав бензиновий двигун на 0,9 л.с. Машина була недосконала і могла розігнатися лише до 16 км/год.

У цей час над подібною технікою працювали Р. Даймлер та її помічник У. Майбах. Ці конструктори створили машину з двома посадочними місцями і двигуном у передній частині. Плід творіння Даймлера та Майбаха був названий Mercedes.

Об'єднання підприємств, започаткованих К. Бенцем («Benz & Cie») та Г. Даймлером («DMG») відбулося в 1926 році. Причиною злиття стала фінансова криза. Об'єднана фірма спочатку називалася Daimler-Benz AG. Пізніше підприємство отримало назву "Mercedes-Benz". У наші дні з конвеєра цієї фірми сходять такі відомі моделі, як Mercedes G55/63 AMG та інші не менш популярні машини у 16 ​​класах.

Батьківщиною торгової марки Opel є місто Рюссельсхайм (земля Гессен). В 1863 брати Опель створили підприємство, яке спеціалізувалося на виготовленні велосипедів. У 1899 році "Adam Opel AG" освоїла випуск машин. На самому початку авто Opel збирали з використанням моторів та шасі від французького виробника «Darracq». Згодом компанія налагодила виробництво зі своїх агрегатів та вузлів.

Підприємство Porsche створив відомий винахідник Ф. Порше в Штутгарті в 1931 р. Спочатку ця компанія була дизайн-бюро, яке займалося конструюванням авто для інших автовиробників. Саме це бюро розробило легендарний Жук для Volkswagen у 1935 р. Сьогодні під маркою Porsche випускають елітні позашляховики та суперкари.

Інженер Август Хорх є творцем підприємства «A.Horch & Cie» (1909 р.). Пізніше він його покинув і заснував компанію Audi. Але це була ще та фірма, яку ми сьогодні знаємо.

У 1932 році Audi, DKW, Horch і Wanderer стали однією компанією. Результат возз'єднання - "Auto Union UG". Емблема цього підприємства - знайомі всім 4 кільця. "Auto Union UG" увійшла до складу "Volkswagen" у 1966 р. Цей бренд пропонує багато популярних моделей, наприклад Audi Q7, Audi А8 та інші.

BMW - це дітище Франца Поппа, який створив підприємство "Bayerische Flugzeug-Werke" у 1916 році в Баварії (Мюнхен). Спочатку дана фірма здійснювала виготовлення авіамоторів, але пізніше було прийнято рішення розпочати виробництво двигунів для автомобілів. 1929 року компанія почала випускати машини під брендом BMW. З тих пір автомобілі BMW постійно удосконалюються і не поступаються провідними позиціями на світовому ринку.

Одну з найбільших автомобілебудівних компаній Німеччини Volkswagen створив Ф. Порше. Це сталося у 1937 році у Вольфсбурзі. З самого початку це підприємство спеціалізувалося на доступних для багатьох людей авто. І сьогодні модельний ряд бренду включає такі машини як Volkswagen Golf VII, модель Polo, кілька варіацій Passat і деякі інші авто.

Доступність авто цього бренду забезпечила гарний прибуток. Тому компанія "Volkswagen" змогла купити "Skoda", "Lamborghini", "Rolls-Royce", "Seat" та інші підприємства. Популярність машин цієї марки характеризується тим, що кожен п'ятдесятий громадянин Німеччини має одну з моделей VW.

WV

Найкультовіші авто різних німецьких виробників

Кожен автовиробник із Німеччини має у своєму модельному ряду найбільш популярні, а іноді й легендарні машини. Наприклад, у сімействі Mercedes можна відзначити модель Cosworth 190E. Це авто було випущено 1983 року, але й сьогодні його можна побачити на дорогах України та інших країн. Цей автомобіль відрізняється високою надійністю.
Компанія «Mercedes-Benz» створила культовий універсал Mercedes Vito Tourer, який також популярний сьогодні в нашій країні та за кордоном завдяки своїм технічним характеристикам та елегантному зовнішньому вигляду. До культових автомобілів цього бренду можна включити і такі моделі:

  • 600 Series Pullman;
  • SLS AMG;
  • CLS.

Модельний ряд автомобілів від бренду Volkswagen також містить відомі моделі. Серед них Volkswagen Golf, який вважається чи не найпопулярнішим авто. Варто відзначити такі автомобілі цієї марки як Жук, які сьогодні виробляють у Південній Америці. Не менш популярні Volkswagen Polo та Passat різних версій.

У лінійці бренду Ауді можна відзначити моделі А3, А8, Ауді 80 та 100. Останні дві експлуатуються в Україні багато років та відрізняються надійністю.

У компанії BMW значних автомобілів досить багато. Ось деякі з таких моделей:

  • 1500 (1962);
  • Е24 (1976 р.);
  • М3 (1986 р.);
  • Z1 (1989 р.);
  • Х5 (1999).

У сімействі автомобільного бренду Porsche до культових моделей можна віднести 918, Cayenne, Cayman, Panamera і Macan. Компанія Opel виробляла знамениту модель Opel Kadett E. На її базі створили Daewoo Racer та Daewoo Nexia.

BMW

Підведемо підсумки

Автопром Німеччини є одним із найсильніших на світовому ринку. Автомобілі німецьких марок відрізняються гарною якістю, надійністю, довговічністю, а також зручністю в обслуговуванні та експлуатації.
У деяких випадках немає потреби купувати авто. У компанії NarsCars можна взяти на прокат різні автомобілі, у тому числі й німецькі. Оренда дозволяє долучитися до якісних авто без великих вкладень коштів. У Києві, Львові, Харкові, Одесі та інших містах України ви можете орендувати у NarsCars такі моделі німецьких машин, як: Audi Q7, Volkswagen Golf VII та Polo, Mercedes Vito Tourer та Mercedes G55/63 AMG.

банер оренда авто нарскарс

Залишилися питання?
Пишіть нам у чат
Чат онлайн
Наш Call-center
Відповімо на усі запитання
+38 067 120 7318
Lexus RX350або подобний | Позашляховик
Lexus RX350
1-3 діб
$199 / добу
4-9 діб
$180 / добу
10-25 діб
$162 / добу
26+ діб
$128 / добу
Mini Cooperабо подобний | Середнiй
Mini Cooper
1-3 діб
$56 / добу
4-9 діб
$51 / добу
10-25 діб
$49 / добу
26+ діб
$36 / добу
Kia Cee`dабо подобний | Середнiй
Kia Cee`d
1-3 діб
$42 / добу
4-9 діб
$38 / добу
10-25 діб
$35 / добу
26+ діб
$32 / добу
Skoda Fabiaабо подобний | Економ
Skoda Fabia
1-3 діб
$35 / добу
4-9 діб
$32 / добу
10-25 діб
$29 / добу
26+ діб
$26 / добу
Mercedes E-classабо подобний | Преміум
Mercedes E-class
1-3 діб
$310 / добу
4-9 діб
$207 / добу
10-25 діб
$125 / добу
26+ діб
$100 / добу
Honda CRVабо подобний | Позашляховик
Honda CRV
1-3 діб
$67 / добу
4-9 діб
$61 / добу
10-25 діб
$55 / добу
26+ діб
$48 / добу
Volkswagen T6або подобний | Мінівен
Volkswagen T6
1-3 діб
$170 / добу
4-9 діб
$145 / добу
10-25 діб
$125 / добу
26+ діб
$100 / добу
Volkswagen Transporter T5або подобний | Комерційний
Volkswagen Transporter T5
1-3 діб
$69 / добу
4-9 діб
$63 / добу
10-25 діб
$57 / добу
26+ діб
$53 / добу