Йде обробка вашого запиту

#Цікаво
Чим відрізняється класичний прокат автомобілів від каршерінга

Чим відрізняється класичний прокат автомобілів від каршерінга

Розхожа фраза «Автомобіль - це не розкіш, а засіб пересування» в 21 столітті набуває абсолютно нового значення. Тепер немає необхідності збирати гроші, щоб купити власну машину, адже можна скористатися різними сервісами, що дозволяють за помірну плату орендувати транспортний засіб в особистих цілях на будь-який термін. Оренда може бути довгостроковою або короткостроковою, кожен варіант має власні переваги і недоліки. В Україні в останні роки особливою популярністю почав користуватися автопрокат. Тепер же у наших співвітчизників з'явилася можливість познайомитися з новим більш прогресивним сервісом, який вже активно використовують в Європі і США. Йдеться про каршерінге. Що це і чи є у нього переваги перед класичною орендою авто, ми як раз і постараємося з'ясувати в цій статті.

Що таке каршерінг?

Історія каршерінга почалася на початку 20-го століття в американському штаті Небраска, коли власник невеликої автомайстерні Джо Саундерс віддав в прокат наявну у нього машину марки «Ford T».

Каршерінг - це короткострокова оренда авто. Замовивши цю послугу, ви оплачуєте тільки той час, який використовували транспортний засіб. Оплата стягується щохвилини, при цьому машиною можна користуватися тільки в межах певного регіону або навіть міського району. Для користування послугою в смартфон необхідно встановити спеціальний додаток, створити в ньому власний аккаунт для бронювання авто, потім скористатися автомобілем і оплатити каршерінг.

Щоб скористатися сервісом, потрібно мати такі документи:

  • водійське посвідчення. Стаж водіння повинен бути мінімум 2 роки;
  • посвідчення особи;
  • номер банківської картки з певною кількістю коштів на рахунку.

Після схвалення реєстрації бажаючий скористатися послугою отримує від каршерінговой компанії спеціальну карту-ключ, що відкриває автомобіль.

Щоб скористатися транспортним засобом, після отримання смарт-карти потрібно виконати наступні дії:

  • відкрити програму або сайт автопрокату, завантажити карту свого район і знайти місце паркування обраної каршерінговой компанії;
  • знайти відповідний за параметрами автомобіль;
  • забронювати машину. Для цього можна вибрати спеціальну опцію в додатку або зателефонувати за телефоном;
  • знайти автомобіль на стоянці і відкрити її за допомогою смарт-карти.

Вартість каршерінга залежить від класу машини і тарифної сітки, яка діє у прокатної компанії. Оплата стягується щохвилини, в неї вже включені витрати на паливо і страховку. У разі порушення правил дорожнього руху штраф приходить на каршерінговую компанію, яка і перенаправляє її порушнику.

аренда авто в украине

Оплата за користування автомобілем буде зніматися автоматично з вказаною при реєстрації аккаунта банківської карти. Засоби спишуться після повернення авто на стоянку. При цьому додатково на карті буде заморожена (або списана) сума застави, яка буде повернута, якщо авто здано в цілості.

Класичний автопрокат

Класична оренда автомобіля може бути короткостроковій і довгостроковій. Умови прокату у кожної компанії можуть дещо відрізнятися, але зазвичай послугою можуть скористатися орендарі, яким виповнилося не менше 21-25 років, при цьому стаж водіння повинен бути не менше року. Договором оренди може бути передбачено певний заставу, який стягується на період користування транспортного засобу.

При довгостроковій оренді орендар користується машиною тривалий час, при цьому не вкладає кошти в її зміст. Цим займається прокатна компанія. Терміни оренди вказуються в договорі. Основна відмінність автопрокату від каршерінга полягає в термінах оренди авто. Так клієнти автопрокату Narscars можуть користуватися машиною від декількох годин до декількох років, а при користуванні каршерінговим авто за це стягується оплата похвилинно, а його максимальний термін експлуатації не перевищує 24 годин.

Плюси і мінуси

Будь-яка оренда авто, як довгострокова, так і короткострокова має наступні переваги:

  • економія коштів. Орендувати авто дешевше, ніж утримувати власний транспорт;
  • зручність. У більшості великих міст стоянки автопрокат знаходяться в зручних для користувача місцях;
  • методи оплати. Оплачувати послугу можна віддалено, кошти списуються з банківської карти;
  • економія часу. На орендованому автомобілі якнайшвидше дістатися в потрібну точку і виконати швидше всі заплановані справ.

Що стосується каршерінга, то для цієї послуги характерні такі переваги:

  • немає необхідності відвідувати офіс і документально оформляти користування автомобілем. Всі рішення приймаються в режимі онлайн;
  • реєструватися і бронювати авто можна цілодобово, в той час як автопрокат приймають заявки цілодобово, але оформляють документацію тільки в робочі години;
  • коли з'являється необхідність скористатися транспортом, не потрібно шукати точки видачі або замовляти доставку авто на вашу адресу, досить через додаток знайти найближчу стоянку каршерінгових авто, скористатися будь-яким з них і залишити на інший стоянці;
  • якщо заздалегідь забронювати авто, не потрібно буде витрачати час на його прогрівання, адже його двигун буде запущений в роботу заздалегідь у віддаленому режимі.

Незважаючи на наявність великої кількості переваг, є у каршерінга і певні недоліки. По-перше, скористатися послугою можна тільки в тому випадку, якщо є постійне інтернет-з'єднання. По-друге, оплата проводиться шляхом автоматичного списання коштів з платіжної картки, а це означає, що вона повинна бути прив'язана до аккаунту, створеному в додатку каршерінговой компанії, яке може бути піддано різного роду кібератак. По-третє, користуватися транспортом можна тільки в межах певного міста чи навіть району, що істотно обмежує свободу пересування.

Висновок

Якщо вам необхідно орендувати автомобіль всього на кілька хвилин або годин, щоб зробити короткострокову поїздку в межах свого міста, найбільш вигідним і швидким варіантом для вас стане каршерінг. Якщо ж ви хочете подорожувати по всій країні і за її межами, що не відчуваючи ніяких обмежень і не переплачуючи зайві кошти, беріть напрокат авто у компанії Narscars.

Залишилися питання?
Пишіть нам у чат
Чат онлайн
Наш Call-center
Відповімо на усі запитання
+38 067 120 7318
Kia Rioабо подобний | Економ
Kia Rio
1-3 діб
$32 / добу
4-9 діб
$31 / добу
10-25 діб
$28 / добу
26+ діб
$26 / добу
Volkswagen Passatабо подобний | Бізнес
Volkswagen Passat
1-3 діб
$69 / добу
4-9 діб
$63 / добу
10-25 діб
$57 / добу
26+ діб
$43 / добу
Audi Q7або подобний | Преміум
Audi Q7
1-3 діб
$230 / добу
4-9 діб
$210 / добу
10-25 діб
$190 / добу
26+ діб
$170 / добу
Volkswagen Poloабо подобний | Економ
Volkswagen Polo
1-3 діб
$35 / добу
4-9 діб
$32 / добу
10-25 діб
$30 / добу
26+ діб
$28 / добу
Mercedes Vianoабо подобний | Мінівен
Mercedes Viano
1-3 діб
$170 / добу
4-9 діб
$129 / добу
10-25 діб
$125 / добу
26+ діб
$100 / добу
Peugeot Travellerабо подобний | Мінівен
Peugeot Traveller
1-3 діб
$170 / добу
4-9 діб
$145 / добу
10-25 діб
$125 / добу
26+ діб
$100 / добу
Toyota Pradoабо подобний | Позашляховик
Toyota Prado
1-3 діб
$170 / добу
4-9 діб
$145 / добу
10-25 діб
$125 / добу
26+ діб
$100 / добу
Lexus RX350або подобний | Позашляховик
Lexus RX350
1-3 діб
$199 / добу
4-9 діб
$180 / добу
10-25 діб
$162 / добу
26+ діб
$128 / добу