Йде обробка вашого запиту

#Цікаво
Які бувають класи авто та в чому їх особливості?

Які бувають класи авто та в чому їх особливості?

Зростання пропозицій на автомобільному ринку прямо сприяло появі нових машин. Відмінності у призначенні, габаритах, типах та об'ємах двигунів, видах кузова необхідно було класифікувати. Для цього розроблена ціла рекомендаційна схема, орієнтуючись за якою можна підібрати автомобіль, що підходить саме для ваших цілей.

Пропонуємо звернути увагу на варіанти, представлені на сайті NarsCars, та визначити їх ключові особливості та переваги. Розбираючись у параметрах, ви зможете зрозуміти, як вибрати машину для оренди.

Ключові переваги економ-класу

Серед ключових переваг таких авто — невелика витрата палива. Тому подібні машини отримали назву «малолітражки». Подібний вибір актуальний для тих, хто бажає заощадити на пальному при оренді. До переваг відносять:

  • компактні габарити - збільшується маневреність на трасі та міських вулицях, тому стає більше варіантів паркувальних місць;
  • доступність - економ-клас відрізняється ціновою привабливістю, завдяки чому орендувати машину можуть дозволити собі автолюбителі з обмеженим бюджетом.

Багато компаній підтримують інтерес користувачів до економ-авто, тому легко знайти варіант із будь-якою трансмісією та базовою комплектацією. Тільки не варто забувати про низьку потужність двигуна.

Переваги бізнес-класу

Подібні автомобілі розробляються переважно для тих, хто цінує комфорт та безпеку. Виробники особливу увагу приділяють зовнішньому сприйняттю, тому над будь-якою деталлю салону та кузова працює команда інженерів та дизайнерів. Бізнес-клас дозволяє не тільки насолодитися естетичними характеристиками авто, а й оцінити високу потужність двигуна.

Єдине, що варто пам'ятати, — середня витрата палива. За рахунок збільшення потужності автомобілі споживають від 8 до 9 л на 100 км. В умовах бездоріжжя показник може трохи збільшуватись. Додатково підвищується вартість заправки, адже комплектуючі вимогливі до якості палива.

Особливості та переваги позашляховиків

Для тих, хто планує подорож за місто навіть на пару днів, варто звернути увагу на цей клас машин. Подібний автомобіль підкреслить статус власника та забезпечить прохідність на складних ділянках. Додатково є такі переваги:

  • гарні кути огляду;
  • місткий салон;
  • можливість транспортування спортивного, мисливського та іншого спорядження всередині місткого багажника.

Але якщо ви вперше використовуєте позашляховики, пам'ятаєте про збільшені габарити кузова. У межах міста за кермом таких машин не всім зручно, додатково потрібно шукати більше місця для паркування. Подібні автомобілі також виділяються великою витратою палива. Середній показник рідко знижується нижче 11 л на 100 км.

Класи машин

Особливості та переваги мінівенів

Якщо плануєте екскурсію для всієї родини, займаєтеся організацією трансферу для родичів або просто бажаєте з комфортом відвідати найближчий туристичний маршрут, такі авто стануть чудовим рішенням завдання. Грамотне розташування сидінь та їх висока посадка дозволять розміститися не лише пасажирам, а й усьому багажу. При цьому мінівен споживає трохи більше економ-авто - в середньому 7,5 л на 100 км.

Єдина особливість, з якою має зіткнутися, — збільшені габарити. Такі машини вимагають особливих навичок водіння.

Особливості та переваги преміум-автомобілів

Подібні машини також називають люксовими чи представницькими, і це не дивно. Преміум-клас одразу помітний на трасі. Такі авто вигідно виділяються багатим оснащенням, високим рівнем безпеки, шкіряним салоном, дерев'яною та металевою обробкою. Серед додаткових переваг – високий запас потужності, розгін до 100 км здійснюється буквально за пару секунд. Втім, все залежить від моделі та марки.

Прокат даних машин зазвичай дорожчий, додатково зростають витрати на пальне. Преміальні автомобілі споживають у середньому 10-12 л на 100 км.

Особливості та переваги комерційних авто

Для разового транспортування різних вантажів та товарів не обов'язково купувати нову машину – достатньо взяти у прокат. Комерційні авто підбираються індивідуально залежно від габаритів та ваги вантажу. Висока вантажопідйомність та відносно невелика витрата палива (від 14 л на 100 км) дозволяють вигідно транспортувати будь-який товар.

Рекомендується орендувати подібні машини водіям, які вже мають досвід комерційних перевезень, щоб не виникло проблем із оснащенням. Важливо пам'ятати і про різні габарити машин.

Переваги та особливості електроавтомобілів

Для мешканців великих міст стане приємною несподіванкою можливість оренди машин, що працюють на електричній тязі. Подібні автомобілі стали розумною альтернативою стандартним моделям, оскільки вони не виробляють вихлопних газів. Відмінна маневреність, компактність, відсутність шуму від працюючого двигуна тільки доповнюють переваги електрокарів. Єдине, що варто пам'ятати, перш ніж вирішите оформити в прокат електромобілі, — обмеженість їх часу роботи.

Якщо в стандартній машині потрібно орієнтуватися на залишок бензину або дизеля в баку, то в електрокарі слід відстежувати стан заряду акумулятора. Як правило, сучасні авто, наприклад Tesla Model S, дозволяють проїхати на одному заряді до 380 км. Тому продумайте маршрут із урахуванням електрозаправок.

Класи авто

Особливості та переваги кабріолетів

Це з найбільш відомих типів машин. Притягуючи погляд, вони прямо асоціюються з розкішшю, свободою руху. Не дивно, що попит на кабріолети не спадає навіть у холодну пору року — достатньо лише підняти дах за негоди.

Вибираючи для прокату машину з відкидним верхом варто пам'ятати, що вона не призначена для перевезення великогабаритного багажу, а в салоні з комфортом можуть розміститися всього чотири, рідше п'ять осіб. Багажник також не може похвалитися місткістю, тому багато речей розмістити не вдасться.

Чому варто вибрати сервіс NarsCars?

Послуга оренди машини для подорожі, відрядження, будь-якої урочистої події є актуальною для багатьох жителів України. Звернувшись до наших спеціалістів, ви можете розраховувати на кваліфіковану консультацію. Ми допоможемо визначити, який автомобіль вибрати саме для вас. Це можуть бути Skoda Fabia, Mazda 6, Suzuki Vitara, Mercedes Vito, Audi A7, Renault Kangoo, Tesla model S або Ford Mustang Cabrio. На цьому вибір не обмежується.

оренда авто в Україні

Залишилися питання?
Пишіть нам у чат
Чат онлайн
Наш Call-center
Відповімо на усі запитання
+38 067 120 7318
Lexus RX350або подобний | Позашляховик
Lexus RX350
1-3 діб
$199 / добу
4-9 діб
$180 / добу
10-25 діб
$162 / добу
26+ діб
$128 / добу
Mini Cooperабо подобний | Середнiй
Mini Cooper
1-3 діб
$56 / добу
4-9 діб
$51 / добу
10-25 діб
$49 / добу
26+ діб
$36 / добу
Kia Cee`dабо подобний | Середнiй
Kia Cee`d
1-3 діб
$42 / добу
4-9 діб
$38 / добу
10-25 діб
$35 / добу
26+ діб
$32 / добу
Skoda Fabiaабо подобний | Економ
Skoda Fabia
1-3 діб
$35 / добу
4-9 діб
$32 / добу
10-25 діб
$29 / добу
26+ діб
$26 / добу
Mercedes E-classабо подобний | Преміум
Mercedes E-class
1-3 діб
$310 / добу
4-9 діб
$207 / добу
10-25 діб
$125 / добу
26+ діб
$100 / добу
Honda CRVабо подобний | Позашляховик
Honda CRV
1-3 діб
$67 / добу
4-9 діб
$61 / добу
10-25 діб
$55 / добу
26+ діб
$48 / добу
Volkswagen T6або подобний | Мінівен
Volkswagen T6
1-3 діб
$170 / добу
4-9 діб
$145 / добу
10-25 діб
$125 / добу
26+ діб
$100 / добу
Volkswagen Transporter T5або подобний | Комерційний
Volkswagen Transporter T5
1-3 діб
$69 / добу
4-9 діб
$63 / добу
10-25 діб
$57 / добу
26+ діб
$53 / добу