Йде обробка вашого запиту

#Цікаво
Як заощадити на оренді авто в Україні.

Як заощадити на оренді авто в Україні.

Оренда авто – це дуже зручна та популярна послуга, яка дозволяє подорожувати з комфортом, їздити на зустрічі у презентабельному авто та просто бути незалежним від забаганок комунального транспорту. У сучасних реаліях кожна розсудлива людина шукає способи економії без шкоди для власного комфорту та безпеки. Пропонуємо вам ознайомитись з низкою корисних порад, як в Україні можна взяти на прокат авто заощадити при цьому та отримати масу задоволення від поїздки.

ТОП-10 лайфхаків, які допоможуть заощаджувати на оренді автомобіля

  1. Замовляйте заздалегідь. Перший плюс такого рішення полягає в тому, що ви можете вибрати та зайняти за собою саме ту модель, яка вам потрібна, і саме з тими характеристиками, які потрібні. Друга перевага раннього бронювання в тому, що багато автопрокатів надають додаткові знижки на більшість моделей.

  2. Беріть автомобіль на великий термін. Довгострокова оренда авто зекономити дозволяє в тому випадку, якщо ви користуватиметеся транспортним засобом місяць і більше. Тариф при прокаті 1-3 дні значно вищий, ніж під час підписання договору терміном у кілька тижнів чи місяців. Деякі «заповзятливі» клієнти намагаються обдурити автопрокатні компанії, бронюючи машину на місяць, щоб отримати привабливу ціну, а потім хочуть повернути її за кілька днів. Найчастіше за такі маніпуляції можна отримати штраф від салону.

  3. Ретельно продумуйте маршрут. Стандартний ліміт на щоденний пробіг складає 300 км. Якщо плануєте тривалі поїздки, орендуйте машину з безлімітним пробігом, інакше за переліміт передбачається штраф. Також потрібно точно знати та вказати у договорі точку повернення авто. Якщо ви повернете його в інше місце, яке не обумовлювалося умовами договору, то також ризикуєте зазнати штрафних санкцій. Забирати та повертати авто набагато вигідніше безпосередньо в автопрокат, за доставку машини в аеропорт, на вокзал або за певною адресою доведеться доплачувати окремо.

  4. Правильно вибирайте модель. Автопрокати пропонують широкий асортимент автомобілів будь-якого класу та з будь-якими технічними характеристиками. Підбирайте машину, яка буде оптимальною для досягнення мети її використання. Для поїздки за місто вибирайте позашляховик, для ділових зустрічей – бізнес-клас, для звичайних поїздок містом – економ варіант. Місткі машини краще орендувати для великих компаній або для перевезення габаритного багажу. Якщо ж ви подорожуєте на самоті, немає необхідності переплачувати за розмір та паливо, якого великі машини споживають набагато більше.

  5. Вибирайте механічну коробку. Автомобілі на механіці орендувати вигідніше, ніж транспорт із коробкою автомат. Але в цьому випадку економія має бути розумною. Якщо водій має мало досвіду у керуванні з МКПП, погано орієнтується на місцевості і невпевнено почувається в напруженому міському трафіку, то краще не економити, а вибрати простіший в управлінні варіант з АКПП.

  6. Моніторуйте акції та знижки від автопрокатних компаній. Деякі компанії регулярно пропонують акції типу «готель+авто» або «літак+авто». Якщо ви в місті у справах і все одно плануєте знімати номер у готелі, можете непогано заощадити на подібних акційних пропозиціях.

  7. Повертайте авто в такому стані, яким ви його отримували. Отримуючи авто в своє розпорядження, обов'язково огляньте його і всі подряпини, потертості і несправності обов'язково згадайте в акті прийому-передачі. У такому випадку автопрокат не даватиме вам жодних звинувачень у завданні шкоди. Крім того, обов'язково повертайте транспорт з повним баком палива і в чистому вигляді. Якщо цього не зробити автопрокатна компанія утримає певну суму за миття та заправку, але не за тарифами АЗС та миття, а за власними тарифами, які значно вищі.

  8. Замовляйте тільки додаткові послуги, без яких ви дійсно не можете обійтися в дорозі. Якщо ви подорожуєте з дітьми, обов'язково замовляйте машину з дитячими автокріслами. Можете вибирати автопрокат, у якого цю послугу вже включено у вартість. Деякі автопрокати беруть плату за GPS-навігатори, але цей пристрій можна не орендувати, а завантажити безкоштовну програму на телефон. Це дозволить заощадити до 10-15 у.о. в стукіт. Якщо планується тривала поїздка, то у договорі краще зазначити ще одного водія. Це може збільшити вартість оренди, але такі витрати допустимі, коли йдеться про безпеку водія та його пасажирів.

  9. Уточнюйте деталі страховки. Обов'язково ознайомтесь із умовами, на яких застраховано авто. Вивчіть випадки, які покриває страховка, а за які вам доведеться платити самостійно. У деяких автопрокатах пошкодження дзеркал та стекол страховкою не покриває, і їх має оплачувати сам орендар. Також необхідно уточнити розмір франшизи.

  10. Залишайте заставу. Тариф на оренду авто без застави є не у всіх автопрокатів, і він значно вищий, ніж прокат із заставою. Заставна сума блокується на карті або стягується готівкою, але ці кошти повертаються після закінчення терміну дії договору, якщо орендар не пошкодив машину, не порушував ПДР та повернув транспортний засіб заправленим, чистим та на заздалегідь обумовлене місце.

Як бачимо, на послуги оренда авто економія цілком можлива навіть без шкоди вашому комфорту. Скористайтеся цими порадами та подорожуйте на орендованому транспорті вигідно та із задоволенням.

Залишилися питання?
Пишіть нам у чат
Чат онлайн
Наш Call-center
Відповімо на усі запитання
+38 067 120 7318
Kia Rio X-Lineабо подобний | Середнiй
Kia Rio X-Line
1-3 діб
$41 / добу
4-9 діб
$37 / добу
10-25 діб
$34 / добу
26+ діб
$28 / добу
Skoda Kodiaqабо подобний | Позашляховик
Skoda Kodiaq
1-3 діб
$76 / добу
4-9 діб
$67 / добу
10-25 діб
$58 / добу
26+ діб
$51 / добу
Kia Sportage 2023або подобний | Позашляховик
Kia Sportage 2023
1-3 діб
$76 / добу
4-9 діб
$68 / добу
10-25 діб
$58 / добу
26+ діб
$46 / добу
Hyundai Venueабо подобний | Позашляховик
Hyundai Venue
1-3 діб
$55 / добу
4-9 діб
$47 / добу
10-25 діб
$39 / добу
26+ діб
$35 / добу
Peugeot Rifterабо подобний | Позашляховик
Peugeot Rifter
1-3 діб
$75 / добу
4-9 діб
$65 / добу
10-25 діб
$55 / добу
26+ діб
$49 / добу
Hyundai Stariaабо подобний | Мінівен
Hyundai Staria
1-3 діб
$170 / добу
4-9 діб
$145 / добу
10-25 діб
$125 / добу
26+ діб
$100 / добу
Ford Rangerабо подобний | Пікап
Ford Ranger
1-3 діб
$120 / добу
4-9 діб
$100 / добу
10-25 діб
$90 / добу
26+ діб
$75 / добу
Ford Fiestaабо подобний | Економ
Ford Fiesta
1-3 діб
$38 / добу
4-9 діб
$34 / добу
10-25 діб
$30 / добу
26+ діб
$25 / добу