Йде обробка вашого запиту

#Цікаво
Як правильно мити автомобіль

Як правильно мити автомобіль

Регулярне миття автомобіля не тільки робить поїздку в ньому комфортною, але й продовжує термін його служби та позбавляє водія штрафів за брудне лобове скло або номерні знаки. Машину можна мити самостійно або на автомийці. Який варіант вибрати, залежить від власника, але щоб не пошкодити лакофарбове покриття та виконати всі дії якісно, ​​необхідно знати, як правильно мити авто та чим помити машину. Миття транспортного засобу – це цілорічне завдання, але в холодну пору року воно має свої особливості, на яких ми також зупинимося у цій статті.

Як правильно мити машину мийкою високого тиску?

Найкраще для лакофарбового покриття автомобіля, мити його власними руками. Тільки власник авто буде ставитися до нього максимально дбайливо, використовуючи для миття якісні та чистячі засоби. Але помити машину самостійно не завжди дозволяє погода, та й не кожен автовласник має місце і час для проведення водних процедур. У деяких випадках не вийде обійтися без послуг платних мийок.

Якщо ви знаєте, як правильно мити машину на автомийці з самообслуговуванням, то зможете заощадити кошти, але в цьому випадку вам доведеться прикласти власні сили для видалення бруду і витратити на це досить багато особистого часу. Якщо у вас мало часу, а авто потрібно вимити швидко, можна заїхати на автоматичне миття. Вона може бути тунельною чи портальною. У першому варіанті машина захоплюється пристроєм і проводиться крізь щільний ряд щіток з миючими засобами розпилювачів і сушарок. У портальних автомийках автомобіль залишається нерухомо стояти на платформі, а всі миючі пристрої рухаються навколо нього. Ці типи автомийок хоч і швидко очищають авто, але роблять це не надто якісно, ​​залишаючи після себе непромиті ділянки та бруд у важкодоступних місцях.

Якщо власник автоматичного миття несвоєчасно проводить їхнє технічне обслуговування і не змінює регулярно щітки, миття на них може швидко зіпсувати лакофарбове покриття на вашій машині. Деякі автолюбителі рекомендують для більш щадного догляду за авто користуватися послугами безконтактного миття, але ми не будемо розписувати, як правильно мити машину безконтактним миттям, оскільки в реальності подібної послуги не існує. Неможливо помити авто, не контактуючи з ним хоча б водою, миючими засобами та простим шматком м'якої тканини.

Просто, швидко та якісно помити машину можна за допомогою спеціального обладнання. У виробництві спеціалізується німецька компанія Керхер. Щоб миття було якісним і принесло вам не лише чистоту, а й масу позитивних емоцій, необхідно знати, як правильно мити машину мийкою високого тиску. Ця процедура виконується у кілька етапів:

  1. Змочуйте кузов і наносите на авто засіб для чищення розпилювачем низького тиску. Це необхідно, щоб грубі частинки бруду, які давно потрапили на поверхню, почали відшаровуватись. На колісні диски можна нанести спеціальний для них засіб. Даєте 2-4 хвилини на те, щоб автохімія прореагувала із брудом.
  2. Видаляєте забруднення за допомогою струменя високого тиску. Нею також як попереднє очищення обробляються колісні арки та диски. Для цього може використовуватися спеціальна насадка Vario Power 360 °, яка допомагає діставати до важкодоступних місць.
  3. Очищаєте машину м'якою щіткою. Це може бути WB60 щітка або WB150. Для очищення колісних дисків може використовуватися губка, просочена засобом для чищення. Для видалення бруду з вузьких проміжків колісного диска використовується спеціальна насадка.
  4. Ополіскувати авто демінералізованою водою (осмосом) і дозволяєте йому висохнути. Щоб лакофарбове покриття виблискувало, додатково можна натерти його м'якою тканиною.

Якщо ви не знаєте, як мити машину Керхером, даємо кілька простих порад:

  • для авто використовується тільки струменеве сопло, грязьова фреза може негативно вплинути на його лакофарбове покриття;
  • від пристрою до поверхні машини має бути не менше ніж 30 см;
  • миття завжди проводиться знизу нагору. Це необхідно, щоб забезпечити тривалий вплив засобу для чищення. Такий принцип миття дозволить не пропустити жодної забрудненої ділянки на машині.

Якщо миття проводиться у спеку року, це краще робити під будь-яким накриттям (гараж, навіс, дах, тінь). Це необхідно, щоб вода на кузові не висохла до її витирання.

Після того як ви очистили кузов та колеса за допомогою миття високого тиску, можна помити машину всередині. Для цього необхідно вийняти всі килимки, добре їх витрусити і прибрати забруднення спеціальним засобом для чищення. У важкодоступних місцях салону та в складках сидінь забруднення забираються спеціальним пилососом з різними насадками для полегшення роботи. Для кожного типу поверхонь в салоні авто використовується різний вид засобів для чищення. Про те, чим промити машину, ми поговоримо в окремому розділі статті.

Як правильно мити автомобіль взимку?

У яку б пору року ви не планували мити авто, важливо виділити для цього достатньо часу, а не робити це між справою. Як би ретельно після миття не витиралося авто, на ньому все одно ще деякий час після миття залишається волога, яка при негативній температурі замерзає і псує ЛКП, а при позитивній стає місцем, до якого прилипає бруд і пил. Після миття потрібно, щоб автомобіль деякий час постояв, не рухаючись.

У зимовий час не можна ігнорувати миття авто, оскільки на його кузові в цей час осідає багато дорожніх реагентів. Їх потрібно обов'язково видаляти, але для цього необхідно знати, як правильно мити машину при негативних температурах. А тут все залежить від того, де зберігається автомобіль. Якщо він стоїть у теплому гаражі, то найкраще змивати з нього дорожню пилюку у вечірній час перед постановкою в гараж. Якщо ваш «залізний кінь» мешкає в холодному гаражі, під навісом або у відкритому паркінгу, краще скористатися послугами автомийки, оснащеної обладнанням для просушування замків і ущільнювачів. Якщо ці елементи не просушити, то зранку після миття при негативній температурі повітря у вас виникне проблема з відчиненням дверей.

Якщо на вулиці дуже низькі температури, не варто відразу після миття виїжджати на вулицю, оскільки вода, що залишилася на поверхні авто, моментально замерзнемо. Якщо волога потрапила до мікротріщин лакофарбового покриття, вона розшириться при замерзанні і ще більше зруйнує їх. Зледеніння негативно позначається і на гумових ущільнювачах, які швидше зношуються та деформуються через нього.

оренда авто в Україні

Чим помити машину?

Важливо знати не тільки як мити машину, але й чим це робити правильно. Справа в тому, що використання неправильних засобів для чищення призводить до швидкого пошкодження поверхонь, для яких вони не призначені. Сучасна автохімія дуже різноманітна. У розпорядженні автовласників є автошампуні з різним рівнем рН, піни, захисний віск, антидощові склади та різноманітні спецполіролі. Перед їх використанням слід обов'язково прочитати інструкцію та ознайомитись зі списком матеріалів, до яких їх можна застосовувати. Це необхідно для того, щоб не зіпсувати деталі, наприклад, при використанні неправильного шампуню можуть помутніти хромовані елементи обробки.

Крім правильної автохімії необхідно звертати увагу на якість ганчірок, що використовуються. Це повинні бути вироби з мікрофібри або спеціальні відрізи штучної замші (полівініл). Їх використання не вимагає докладання великих зусиль, вони не залишають розлучення і менше інших матеріалів накопичують у собі абразивні частинки, що псують лакофарбове покриття.

Для чистоти вікон, дзеркал та фар необхідно використовувати спеціальний склоочисник. Він розпорошується на поверхню пульверизатором і забирається безворсовою тканиною. Засіб не розтікається і не залишає потік брудної води. Для прибирання в салоні необхідно використовувати засоби для чищення, призначені для текстильних, шкіряних покриттів або пластику.

Щоб поїздки у вашому авто були комфортними та безпечними, а його зовнішній вигляд не порушував правила дорожнього руху, необхідно завжди стежити за чистотою транспортного засобу. Це можна робити самостійно або користуватися послугами автомийки. Головне використовувати для миття машини якісні засоби для чищення і виконувати всі рекомендації щодо правильного миття.

Залишилися питання?
Пишіть нам у чат
Чат онлайн
Наш Call-center
Відповімо на усі запитання
+38 067 120 7318
Volkswagen Tiguanабо подобний | Позашляховик
Volkswagen Tiguan
1-3 діб
$89 / добу
4-9 діб
$81 / добу
10-25 діб
$73 / добу
26+ діб
$57 / добу
Peugeot 208або подобний | Економ
Peugeot 208
1-3 діб
$27 / добу
4-9 діб
$25 / добу
10-25 діб
$24 / добу
26+ діб
$19 / добу
Opel Crosslandабо подобний | Позашляховик
Opel Crossland
1-3 діб
$68 / добу
4-9 діб
$58 / добу
10-25 діб
$45 / добу
26+ діб
$37 / добу
Opel Grandlandабо подобний | Позашляховик
Opel Grandland
1-3 діб
$75 / добу
4-9 діб
$65 / добу
10-25 діб
$55 / добу
26+ діб
$49 / добу
Opel Mokkaабо подобний | Позашляховик
Opel Mokka
1-3 діб
$75 / добу
4-9 діб
$65 / добу
10-25 діб
$55 / добу
26+ діб
$49 / добу
Kia Rioабо подобний | Економ
Kia Rio
1-3 діб
$32 / добу
4-9 діб
$31 / добу
10-25 діб
$28 / добу
26+ діб
$26 / добу
Volkswagen Passatабо подобний | Бізнес
Volkswagen Passat
1-3 діб
$69 / добу
4-9 діб
$63 / добу
10-25 діб
$57 / добу
26+ діб
$43 / добу
Audi Q7або подобний | Преміум
Audi Q7
1-3 діб
$230 / добу
4-9 діб
$210 / добу
10-25 діб
$190 / добу
26+ діб
$170 / добу