Йде обробка вашого запиту

#Цікаво
Японський автопром та його історія

Японський автопром та його історія

Автопромисловість Японії сьогодні є однією з найрозвиненіших і найбільших світових галузей. Виробники японських автомобілів постійно зосереджені на розробці та впровадженні технологічних інновацій, покращенні продукції та підвищенні рівня безпеки. Такий успіх був набутий завдяки продуманому та цілеспрямованому розвитку. Історично автопром розвивався поетапно, здійснивши найголовніший прорив у середині минулого століття.

Японські автомобілі для оренди від NarsCars

Компанія NarsCars пропонує орендувати в Україні популярні японські авто, серед яких найпопулярніші моделі:

Оренда якісних та перевірених часом авто дозволить насолодитися поїздкою, бути у безпеці на дорозі та вчасно виконати свої поставлені завдання. Прокат машин здійснюється на найвигідніших умовах.

Автобренди, засновані в Японії

Країна висхідного сонця славиться високою якістю автомобілів, які завдяки своїй якості та надійності є одними з найкращих у світі. Серед таких автобрендів:

  • Toyota;
  • Nissan;
  • Honda;
  • Mazda;
  • Mitsubishi;
  • Acura;
  • Lexus;
  • Infiniti;
  • Subaru.

Найбільш відомим світовим брендом є Toyota. Ця японська автофірма протягом останніх років лідирує за кількістю автомобілів, що продаються в світі. Таке досягнення стало можливим через спеціальну політику виробника всередині компанії та особливі вимоги щодо якості запчастин та складання машин. Також важливим фактором успіху Toyota є маркетингова тактика з ціноутворення.

Компанія була заснована в 1937 році в м. Тойота, префектурі Айті, Кіітіро Тойєдой. Кіітіро за допомогою свого батька створив підприємство, яке згодом стало великим. Наприкінці 80-х років 20 століття корпорація створює легендарний бренд Lexus. Ця преміальна марка стає основним конкурентом авторитетних німецьких авто.

Корпорація Mazda є одним із найстаріших заводів у Японії. На зорі автопромисловості вона була заснована в Хіросімі в 1920 і займалася випуском коркових виробів. Але згодом запустила виробництво машин. У 60-ті роки завод випускає своє перше авто з роторним двигуном. Після цього компанію стали асоціювати з випуском швидких автомобілів.

Світовий автогігант Nissan – один із найбільших виробників у світі. На сьогодні є лідером із випуску електрокарів. Також корпорація має дві великі марки – Infiniti та Datsun.

Автоконцерн Honda, створений талановитим інженером Соічіро Хонда в 1948 році, досягнув світового успіху з автопродажів. Цю марку авто можна було зустріти в автозмаганнях будь-якого рівня. Також завод випускає преміальну марку Acura.

Одним із найстаріших автогігантів у Японії є Mitsubishi, він був на початку 1870-х років. Проте випуск першого автомобіля припав на 1917 рік. Крім цього компанія займалася випуском промислового обладнання, двигунів та літаків. На її шляху розвитку були різні ситуації, але вона подолала всі труднощі і сьогодні продовжує випускати якісний автотранспорт. З початку століття корпорація співпрацює з Daimler-Chrysler.

Коротка історія становлення японського автопрому

Незважаючи на те, що японський автопром на початку 20 століття багато разів намагався створювати автомашини, все ж таки справжній світовий прорив з масового їх виробництва почався лише в середині минулого століття. Цікаво те, що у 20-ті роки того ж століття за статистичними даними в країні було всього близько 18 тис. машин, а велосипедів – до 3,7 млн ​​штук, рикш – до 105 тис. та возів – до 374 тис. пересувних засобів .

Якщо провести короткий екскурс в історію Японії, можна виявити, що вона не була технічно розвинена 100 років тому. 30-ті роки у країні ознаменувалися націоналізацією. Усі підприємства країни стали власністю держави, що позначилося на виробництві.

Пізніше після війни японський автопром був зруйнований. Стрімке зростання почалося в 1950 році одночасно з військовими діями в Кореї. Заводи стали виконувати військові замовлення та робити постачання авто для американських військ.

Лідерами з постачання стали Nissan, Isuzu і безумовно - Toyota. Паралельно з цим став зростати споживчий попит на машини. У країні було введено державну програму, за якою приймалися на відновлення американські авто. Пізніше для них стали випускати запчастини і ще пізніше виробники почали випуск своїх автомоделей.

Культові авто японських виробників

Японські автовиробники відомі на світовому ринку автотранспорту своїми культовими автомоделями. Так, найвідоміша на весь світ модель Toyota Crown стала проривом у японському автопромі. У ній був встановлений верхньоклапанний двигун із 2-х камерним карбюратором. Корпорація досі випускає цю автомодель.

Легендарна модель Eclipse від Mitsubishi з'явилася у 1989 році. Назва їй дана на честь такого ж легендарного скакового коня, який не знав поразок. Найбільш гучна модель була випущена в 1995 році, яка мала передньопривідну та повнопривідну трансмісію.
Також однією з культових автомобілів стала Honda Civic. П'яте та шосте покоління цих машин має найвищі показники надійності. Вони досі популярні.
Космічний дизайн другого покоління Nissan 300ZX припав багатьом до душі. Цей спорткар користувався величезною популярністю до 2000 року.

Преміальний сегмент японських автозаводів також відомий у всьому світі. Це дорожчі марки для люкс-класу, які були створені наприкінці 80-х та на початку 90-х років у минулому столітті. Концерн Toyota випускає відомий Лексус, який представлений як люксова автомарка. Вона конкурує нарівні з Acura від Хонди та з Infiniti від Ніссан. Ці суббренди преміального сегмента мали конкурувати з американськими автомашинами високого класу.

Автопром Японії є одним із світових прикладів того, як за мінімальний період часу можна досягти успіху завдяки працездатності, розумному впровадженню інноваційних технологій та терпіння. На сьогодні японські автомобілі вважаються одними з найякісніших і найпривабливіших у світі.

Вибираєте автомобіль для оренди? Зверніть увагу на автомобілі всесвітньо відомих японських брендів на narscars.com.ua.

банер оренда авто нарскарс

Залишилися питання?
Пишіть нам у чат
Чат онлайн
Наш Call-center
Відповімо на усі запитання
+38 067 120 7318
Citroen C-Elyseeабо подобний | Економ
Citroen C-Elysee
1-3 діб
$35 / добу
4-9 діб
$32 / добу
10-25 діб
$29 / добу
26+ діб
$26 / добу
Toyota Camry 70або подобний | Бізнес
Toyota Camry 70
1-3 діб
$66 / добу
4-9 діб
$60 / добу
10-25 діб
$55 / добу
26+ діб
$46 / добу
Kia Rio X-Lineабо подобний | Середнiй
Kia Rio X-Line
1-3 діб
$41 / добу
4-9 діб
$37 / добу
10-25 діб
$34 / добу
26+ діб
$28 / добу
Skoda Kodiaqабо подобний | Позашляховик
Skoda Kodiaq
1-3 діб
$76 / добу
4-9 діб
$67 / добу
10-25 діб
$58 / добу
26+ діб
$51 / добу
Kia Sportage 2023або подобний | Позашляховик
Kia Sportage 2023
1-3 діб
$76 / добу
4-9 діб
$68 / добу
10-25 діб
$58 / добу
26+ діб
$46 / добу
Hyundai Venueабо подобний | Позашляховик
Hyundai Venue
1-3 діб
$55 / добу
4-9 діб
$47 / добу
10-25 діб
$39 / добу
26+ діб
$35 / добу
Peugeot Rifterабо подобний | Позашляховик
Peugeot Rifter
1-3 діб
$75 / добу
4-9 діб
$65 / добу
10-25 діб
$55 / добу
26+ діб
$49 / добу
Hyundai Stariaабо подобний | Мінівен
Hyundai Staria
1-3 діб
$170 / добу
4-9 діб
$145 / добу
10-25 діб
$125 / добу
26+ діб
$100 / добу