Йде обробка вашого запиту

#Narscars_Travel
Список ТОП-6 найкрасивіших доріг світу

Список ТОП-6 найкрасивіших доріг світу

Захоплюючі краєвиди та чудові пейзажі за вікном авто зроблять яскравим та незабутнім навіть найнудніший та триваліший переїзд. Відмінний спосіб набратися вражень у подорожі та повернутися додому з повними кишенями натхнення – проїхати найкрасивішими дорогами у світі. Останнім часом самостійні автоподорожі набули великого поширення та популярності, перетворившись на окремий напрямок туризму. На перший план тут виходить не огляд архітектурних пам'яток, а своєрідна "медитація" за кермом в оточенні чудової місцевості.

Яким країнам пощастило з мальовничими трасами

Для деяких країн природна краса стала справжньою родзинкою, яка щороку приваблює десятки тисяч туристів. Завдяки тому, що наша планета дуже гарна, красиві види можна знайти на будь-якому континенті і прокласти свій маршрут так, щоб обов'язково ознайомитися з найзнаковішими з них. Наприклад, у Старому Світі загальне захоплення завоювали:

  • гірський перевал Сен Готард у Швейцарських Альпах з прокладеною дорогою з Італії до Швейцарії;
  • знаменитий румунський Трансфегераш – карпатське гірське шосе;
  • найнебезпечніша з альпійських доріг-серпантинів Коль Де Туріні;
  • найвища гірська дорога Європи австрійська Гросглокнер Хохальпенштрассе;
  • німецька Романтична дорога;
  • узбережжя Амальфі у Південній Італії;
  • ірландське кільце Керрі.

На азіатському материку розташовано досить багато трас, які дозволять туристу доторкнутися до загадкової душі Сходу.

  • всесвітньо відомий Памірський тракт;
  • китайська Дорога великих воріт до вершини Тяньмень;
  • частина стародавнього Шовкового шляху – Каракорумське шосе;
  • японська Іроха-Зака.

Африка відома такими дорогами, як:

  • гірська траса ПАР Чапменс Пік Драйв;
  • намібійська дорога Соссусфлей;

траса чапменс пік драйв

Сполучені Штати Америки та Канада приваблюють сотні тисяч автотуристів неймовірною красою своїх пейзажів, які доступні максимально великій кількості людей завдяки чудовим автобанам та трасам.

  • шосе Деналі на Алясці;
  • знамените Каліфорнійське шосе;
  • тусувальна Оушен-Драйв;
  • улюблена дорога Америки Блу-Рідж Паркуей;
  • шосе Сьюард.

У Південній Америці розташовані:

  • болівійська Дорога Смерті;
  • найдовша траса континенту Рута 40.

З Австралією варто знайомитися, проїхавши Великим Тихоокеанським шляхом. А будучи в Південній Зеландії, потрібно обов'язково проїхати мальовничою Мілфорд-роуд і Стейт Хайвей 80.

Неймовірні відкриття за кожним поворотом

Автомобільні подорожі часом вимагають від водіїв великої майстерності та неослабної уваги, оскільки частина гірських трас у більшості країн не має огорож.

1. Європа

Наприклад, легендарний швейцарський перевал Сен Готард досі дуже небезпечний, хоч і дуже гарний. Альпійська природа чудова, але на трасі практично немає організованих місць для зупинки. Трансфегераське шосе заслужено входить до десятки найпопулярніших пам'яток Румунії. Нею можна проїхати аркою гідроелектростанції і помилуватися озером Відрару, дістатися гірського озера Биля, відвідати замок Бран і познайомитися з красою Валахії.

Порівняно невелика ширина і велика кількість крутих поворотів роблять Коль Де Туріні неймовірно небезпечною, але разом з тим дуже цікавою. Дорога пролягає красивими каньйонами і ущелинами, мостами і гірськими пейзажами. Водію варто дотримуватися швидкості 30 км/год, щоб не вилетіти з дороги.

Масу вражень подарує подорож панорамною дорогою Гросглокнер, яка пролягає вздовж альпійських лук і веде до однойменної найвищої гори Австрії. Тут є чотири дитячі ігрові майданчики, безліч інформаційних пунктів, музей та піші стежки.

Найзнаменитішою дорогою Німеччини по праву вважається «Дорога Романтиків», яка об'єднала головні пам'ятки німецьких земель – зелені луки та виноградники, старовинні монастирі та стародавні замки. Вона проходить через безліч великих і маленьких міст, де можна і потрібно зупинитися.

Амальфітанське узбережжя включено до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і подорож ним подарує найяскравіші емоції. У автомобілістів захоплює дух від різнокольорових крихітних будиночків маленьких поселень, чудових природних ландшафтів.

Прибережне шосе Кільце Керрі дозволяє познайомитися з найкрасивішими скелями, бухтами та пляжами Ірландії. Тут розташовані безліч природних та рукотворних пам'яток: водоспадами, озерами, середньовічними замками та приморськими селами.

2. Азія

Одне з наймальовничіших високогірних шосе світу Памірський тракт проходить через три перевали. За кожним з них на авто мандрівника чекають нові, в буквальному сенсі божевільні пейзажі. З набором висоти навколишня краса змусять вас надовго забути про все на світі.

До гори Тяньмень приїжджають, щоб помилуватися первозданною природою, містичною аркою «Небесна брама», численними природними та рукотворними чудесами, розташованими по звивистому серпантину з чудовими краєвидами на панораму священної гори.

Найвище гірське шосе у світі або Каракорумська дорога проходить повз бездонні ущелини, швидкі річки і вічні криги найвищих гір Землі. Тут ви насолодитеся дикою красою Західного Китаю та Пакистану, побачите безліч історичних пам'яток, зіткнетесь із строкатим етнографічним колоритом.

японська іроха-зака

3. Африка

Невелика протяжністю (всього 5 км) дорога Чапманс Пік-драйв дарує всім щасливчикам шанс помилуватися красивими морськими пейзажами. Оскільки дорогу часто закривають через погану погоду та каменепади, побачити красу зможуть дійсно не багато. Відчути чарівність диких пісків пустелі, побачити яскраві кольори та неправдоподібні поверхні Дедфлей, піднятися на знамениті Дюни 45 та Біг Дедді дозволить подорож дорогою Соссусфлей.

4. Північна Америка

Почати знайомство з незайманою природою Аляски можна проїжджаючи шосе Деналі. Дорога має переважно гравійне покриття, тому масово практично не використовується. Натомість сміливцям на позашляховиках відкриються чудові краєвиди на льодовики та гори центрального хребта Аляски.

Подорож Каліфорнійським шосе вздовж узбережжя Тихого океану дозволить познайомитися з мальовничими містечками, численними бухтами і дивовижними пейзажами. Переважна більшість високих мисів обладнана комфортними оглядовими майданчиками.

Їзда по Оушен-драйв у Майамі не порадує природною красою, зате ви побачите численні ресторани, бари та готелі, які неодноразово з'являлися в голлівудських фільмах та серіалах.

Блу-Рідж Паркуей оголошена заповідною зоною через велику популярність серед туристів. На всьому протязі маршруту (755 км) облаштовано безліч оглядових майданчиків для комфортного відпочинку, насолоди панорамними видами гір та водоспадів.

Частина складного Аляскинського маршруту – шосе Сьюард. Проїжджаючи нею, ви побачите гори та півострів Кенай, затоку Турнагаїн та заповідник Чугач – найпівнічніший ліс Сполучених Штатів.

5. Південна Америка

Щорічно тисячі сміливців приїжджають до Болівії, щоб проїхати небезпечною гірською ділянкою – Дорогою смерті. Туристів чекає відсутність огорож та дорожнього покриття, різкі перепади висоти (1200-4200 м) та запаморочливі урвища. Ті, хто зможе подолати себе, побачать чудовий тропічний ліс та піднімуться над хмарами.

Національна гордість Аргентини та інших південноамериканських країн – найдовша (майже 5 тис. км) дорога Рута 40. Вона перетинає 23 гірські перевали, безліч маленьких та 18 великих річок, 20 заповідників. Найдовша траса континенту бере початок від Вогняної Землі та закінчується біля Болівії. На деяких ділянках, особливо у Патагонії, цивілізація практично відсутня.

6. Австралія та Нова Зеландія

Великий Тихоокеанський шлях вважається найкрасивішим маршрутом Австралії. Неспішна подорож дасть мандрівникові можливість побачити величні водоспади, пляжі, печери, національні заповідники, а також дива Великого Бар'єрного рифу.

Новозеландська Мілфорд-роуд набула популярності після виходу на екрани фільму «Володар кілець». Складний маршрут вимагатиме великої водійської майстерності, але приведе повз чарівний дрімучий ліс, Дзеркальне озеро, через ущелину і тунель до восьмого дива світу – фіорду Мілфорд-Саунд.

дорога в каліфорнії

Найкращі типи автомобілів для подорожей

Для якісного відпочинку необхідна не просто безпечна та надійна машина. Транспортний засіб має бути містким, комфортним та задовольняти запити всіх мандрівників. Крім того, обов'язкові відмінні технічні характеристики, економічна витрата палива і підвіска, що підходить під місцевість.

Наприклад, для поїздок гірськими дорогами і перевалами, а також трасами з ґрунтовим покриттям оптимальним вибором стане взяти в оренду потужний повнопривідний позашляховик з покращеною прохідністю.

Повною мірою оцінити красу морського прибережного пейзажу та м'якого, теплого клімату допоможе кабріолет. Транспортний засіб з дахом, що відкривається, також відмінно підійде для невеликої весільної подорожі. Оренда мінівену або місткого седана дозволить оглядати природну красу всією родиною без найменшого дискомфорту, зупиняючись на ніч у кемпінгах.

Вирушаючи в самостійну подорож Європою, беріть на прокат економічні, компактні автомобілі, щоб отримати максимум вражень при мінімальних вкладеннях.

Пропонуємо авто для будь-яких поїздок

В Америці та Європі автомобільний туризм – надзвичайно популярний напрямок відпочинку. У нас у країні його розвиток тільки починається, тому є добрий шанс стати першопрохідником і відшукати щось, ніким раніше не пізнане. Вирушаючи в тривале турне пам'ятайте, що головне в автомобілі це комфорт (зручно має бути всім), безпека та економічність.

Коли поїхати мандрувати хочеться, а власна машина для обраного маршруту не підходить або її просто шкода, на допомогу прийде компанія NarsCars. Для далеких поїздок Україною і не тільки в нашому автопарку є:

  1. Kia Rio
  2. Hyundai Elantra
  3. Toyota Camry 70
  4. Toyota RAV 4
  5. Mercedes E-клас
  6. Ford Mustang Cabrio

До послуг орендарів чисті, повністю заправлені та обслужені автомобілі різних класів не старші за чотири роки. Автопарк компанії підтримується у відмінному технічному стані, всі машини регулярно проходять техогляд, мають страховку. Оренда автомобіля на період подорожі з додатковими послугами – чудова можливість за символічну суму отримати навігатор, цілодобову підтримку, інтернет, дитяче автокрісло та безліч необхідних у дорозі предметів.

оренда авто в Україні

Залишилися питання?
Пишіть нам у чат
Чат онлайн
Наш Call-center
Відповімо на усі запитання
+38 067 120 7318
Hyundai Stariaабо подобний | Мінівен
Hyundai Staria
1-3 діб
$170 / добу
4-9 діб
$145 / добу
10-25 діб
$125 / добу
26+ діб
$100 / добу
Ford Rangerабо подобний | Пікап
Ford Ranger
1-3 діб
$120 / добу
4-9 діб
$100 / добу
10-25 діб
$90 / добу
26+ діб
$75 / добу
Ford Fiestaабо подобний | Економ
Ford Fiesta
1-3 діб
$38 / добу
4-9 діб
$34 / добу
10-25 діб
$30 / добу
26+ діб
$25 / добу
Kia Sportageабо подобний | Позашляховик
Kia Sportage
1-3 діб
$55 / добу
4-9 діб
$47 / добу
10-25 діб
$43 / добу
26+ діб
$40 / добу
Hyundai Elantraабо подобний | Середнiй
Hyundai Elantra
1-3 діб
$41 / добу
4-9 діб
$37 / добу
10-25 діб
$34 / добу
26+ діб
$31 / добу
Renault Dusterабо подобний | Позашляховик
Renault Duster
1-3 діб
$44 / добу
4-9 діб
$40 / добу
10-25 діб
$36 / добу
26+ діб
$33 / добу
Mercedes Vito Tourerабо подобний | Мінівен
Mercedes Vito Tourer
1-3 діб
$170 / добу
4-9 діб
$145 / добу
10-25 діб
$125 / добу
26+ діб
$100 / добу
Mazda CX-5 4х4або подобний | Позашляховик
Mazda CX-5 4х4
1-3 діб
$85 / добу
4-9 діб
$75 / добу
10-25 діб
$65 / добу
26+ діб
$58 / добу