Йде обробка вашого запиту

#Narscars_Travel
ТОП 10 місць у Києві для поїздки на орендованому авто у 2023 році

ТОП 10 місць у Києві для поїздки на орендованому авто у 2023 році

Здавалося б, за тисячі років існування міста всі гарні місця Київ уже продемонстрував. Визначні пам'ятки описані, схожі, досліджені та занесені у всілякі списки та реєстри, до них прокладені широкі туристичні стежки. Однак, прокат авто Київ дасть можливість побачити трохи занедбані, призабуті, іноді важкодоступні, але гарні та атмосферні місця нашої столиці.

До того ж, якщо не боятися з'їхати з траси, заглибитись у села та селища, навіть у Київській області можна виявити практично інстаграмні локації, не гірші, ніж у Львові чи Одесі.

На жаль, відпочинок під Києвом у лісі поки що не скрізь можливий, деякі території залишаються закритими для відвідувань до обстеження їх саперами. Будь ласка, будьте обережні, уважно читайте інформацію від ДСНС.

Найдавніша штучна печера

Одна з археологічних пам'яток, так зване місце сили та, як кажуть легенди, місце битви Добрині Микитовича зі Змієм Гориничем – Смородинская печера. Хоча за іншою версією, Змія ліквідував інший богатир – Микита Кожем'яка. Своїм відкриттям у 1876 році печерні споруди, а їх тут близько 20, завдячують відомому українському археологу та етнографу Володимиру Антоновичу.

Сама місцевість має кілька назв: Смородинський узвіз, Хрущовська дорога, Диківський узвіз. Загальна довжина дороги 900 метрів, при цьому на узвозі збереглася старовинна бруківка, вік якої більше 100 років. Але про це навіть якось ніяково говорити, адже зовсім поряд з Кирилівськими висотами 1893 року Вікентієм Хвойкою було знайдено Кирилівську стоянку, експонатам якої не менше 25 тисяч років.

Стара дорога заслужено вважається одним із найкращих місць для екстремального водіння: це майже гірська траса з несподіваними та дуже крутими поворотами, підйомами та спусками. Замовте додатковий багажник на авто для велосипеда, щоб дослідити Хрущовську дорогу самостійно..

Рекомендуємо поспішити, бо бурхливе будівництво приватних котеджів та прокладання каналізаційного колектора поставило існування тисячолітніх Змієвих печер під загрозу.

печера в києві

Найбільша земляна фортеця

У самому центрі столиці на Печерську розташовується наймасштабніша земляна фортифікаційна споруда Європи дев'ятнадцятого століття. Вважається, що саме наявність «Косого капоніра» (друга назва фортеці) змусило свого часу Наполеона відмовитись від штурму Києва.

Оскільки потреба у захисній споруді так і не виникла, капонір використовувався як в'язниця особливо суворого режиму для утримання політичних ув'язнених. «Ким» будову називають тому, що вона розташована під кутом до основного кріпосного валу.

Цікаво, що співробітники музею розповідають про зустрічі з привидами та інші незрозумілі події. Сьогодні територія капоніра – популярне місце зйомок різних містичних шоу та програм, а один із телеканалів назвав його найстрашнішим місцем столиці.

фортеця в києві

Менш популярні, але не менш цікаві

Не знаєте, де погуляти у Києві без безлічі людей, у відокремленому та мальовничому місці? Рекомендуємо вирушити на Жуків острів, щоб насолодитися чудовими пейзажами, оглянути затоплений тунель (об'єкт №1), побачити багато рідкісних рослин, а найголовніше – старий дуб віком понад 500 років, чия крона сягає 10 квадратних метрів.

Спочатку цією територією володіла київська знать, потім острів перейшов до ченців Києво-Печерської лаври. В даний час це ландшафтний заказник, а також єдине місце, що збереглося в Європі, де мешкають дикі горностаї. Крім них тут водяться ондатри, видри, бобри, кам'яні куниці, єнотоподібні собаки та ласки.

Унікальний куточок дикої природи

Цікавить відпочинок у Києві 2023 року далеко від галасливої суєти мегаполісу, але не надто далеко від міста? Їдьте до парку Китаєва з його дикою природою, шикарними містичними краєвидами та величезними старими деревами. Крім парку тут є два храми, купіль та чернечі печери.

У низині розташовується святе джерело, купіль над ним була побудована понад сто років тому. Це унікальне, не облагороджене місце, не схоже на решту. Візьміть із собою все необхідне для пікніка або велосипеди для екстремальної їзди та не забудьте фотоапарат. Віруючі люди зможуть доторкнутися тут до давніх святинь та побувати у місці доброї сили.

сонячний ліс

Заповідна природа

Якщо ви з сім'єю чи компанією однодумців налаштувалися на відпочинок, київська область пропонує безліч чудових, екологічно чистих місць в оточенні лісу чи біля самої води. Зовсім поряд із містом є красиві заповідники та парки, в яких буде цікаво як дорослим, так і дітям.

«Українське село»

Всього за 15 км від столиці Житомирською трасою в селі Бузова розташований етнографічний комплекс з базою відпочинку, зоопарком, музеєм, ресторанами. Кожних вихідних, а також у свята, тут влаштовують цікаві майстер-класи з випікання булочок та хліба, гончарного мистецтва, виготовлення національних ляльок-мотанок.

У комплексі можна зняти автентичний будиночок у лісі під Києвом, у якому старовинне начиння гармонійно поєднане із найсучаснішими зручностями.

українські хати

Парки у Бучі

Зовсім поряд з галасливою столицею (20 км) є мальовничі парки (київська область) як, наприклад, відновлений Центральний у Бучі з активними розвагами, рукотворними експозиціями та яскравими пам'ятками. Тут ви побачите Зелену арку (копію знаменитого Тунелю кохання з Рівненської області), мотузковий парк, дитячу залізницю, атракціони та ігрові майданчики.

Доріжками можна кататися на малогабаритній техніці, тому беріть в оренду електрокари, велосипеди, скейтборди і роликові ковзани або везіть все необхідне з собою.

Острів сакури

У 35 км від Білої Церкви розташовується стародавнє історичне містечко Володарка (заснований Ярославом Мудрим в 11 столітті). Паркова зона на штучному острові пронизана красивими алеями, водоспади, мости, скульптури, дитячі майданчики, міні-зоопарк, зони відпочинку на березі озера.

Тут знаходиться чудове місце для романтичної фотосесії – Алея Закоханих із веселими лавами, які обов'язково подарують приємні емоції та піднімуть настрій.

японский павільйон

Сирецький гай

Роздумуєте, куди з'їздити у Києві на вихідні, щоб поринути у атмосферу стародавнього лісу? Обов'язково завітайте до ландшафтного парку Дубки – залишки колись величезних лісових масивів Київщини. Тут є унікальні багатовікові дубові насадження, сосни, липи та інші види дерев.

Сюди поки що не дійшла цивілізація, навіть асфальтовані доріжки – велика рідкість. Натомість є два озера, дитячий майданчик та однойменний ресторан. Місцевість вражає своєю природністю та незайманим виглядом, сюди приходять за позитивними емоціями та приємним відпочинком.

Неподалік Дубків є таємничий Сирецький дендропарк, про який знають лише місцеві жителі. Тут завжди дуже мало людей, але це навіть великий бонус для тих, хто хоче побути наодинці зі своїми думками та природою.

старовинний дуб

Урочище «Наталка»

Зрозуміло, всі парки для дітей (Київ) цікаві та складно виділити якийсь один. Але територія парку Оболонь вигідно вирізняється навіть на цьому тлі. Тут є чудові місця для незвичайних фотосесій (мальовничі руїни, залізничний тунель під Дніпром).

Незважаючи на те, що це одне з найулюбленіших місць відпочинку киян, на доріжках зовсім не тісно і цікаві заняття є абсолютно всім.

оренда авто в Україні

Екстрим

Тим, хто втомився від краси природи та шукає, що відвідати у Києві, щоб полоскотати собі нерви, рекомендуємо:

  • покинуту лабораторію – легендарну будівлю, в якій раніше вивчали вірусні інфекції;
  • форт на Лисій горі – таємниче місце, яке тривалий час належало військовим;
  • стіну Зеленого театру – Мекку всіх київських скелелазів, об'єкт багатьох містичних легенд та міфів. Місцевість справді відрізняється характерною атмосферою і має «господаря», з яким треба вітатись;
  • тунелі під Дніпром – залишки надсекретних стратегічних споруд;
  • пічні закиди на Виноградарі та Троєщині – ці території люблять фотографи та оператори за безліч цікавих локацій;
  • бобслейний трек - знаходиться на березі Київського моря в мальовничому місці, відрізняється своїм особливим шармом. Іржавий металевий кістяк нагадує скелет величезного дракона, не кожен зможе здогадатися, що це таке і ваші фото будуть унікальними.

Добиратися до всіх цих та багатьох інших місць громадським транспортом – означає витратити багато часу, якого у гостя столиці і так обмаль. Якщо особистого транспорту у вас немає, допоможе оренда авто в Україні НарсКарс. Усі авто повністю справні, очищені та вимиті до блиску.

Крім машин різних класів та місткості, ми пропонуємо масу корисних додаткових пристроїв: навігатор, дитяче автокрісло, багажник на дах та ін.

Залишилися питання?
Пишіть нам у чат
Чат онлайн
Наш Call-center
Відповімо на усі запитання
+38 067 120 7318
Renault Loganабо подобний | Економ
Renault Logan
1-3 діб
$25 / добу
4-9 діб
$23 / добу
10-25 діб
$21 / добу
26+ діб
$19 / добу
Volkswagen Jettaабо подобний | Середнiй
Volkswagen Jetta
1-3 діб
$52 / добу
4-9 діб
$45 / добу
10-25 діб
$41 / добу
26+ діб
$33 / добу
Renault Lodgyабо подобний | Мінівен
Renault Lodgy
1-3 діб
$80 / добу
4-9 діб
$72 / добу
10-25 діб
$66 / добу
26+ діб
$60 / добу
Tesla model Sабо подобний | Електромобілі
Tesla model S
1-3 діб
$230 / добу
4-9 діб
$210 / добу
10-25 діб
$190 / добу
26+ діб
$170 / добу
Mazda 6або подобний | Бізнес
Mazda 6
1-3 діб
$68 / добу
4-9 діб
$63 / добу
10-25 діб
$57 / добу
26+ діб
$49 / добу
Ford Mustang Cabrioабо подобний | Кабріолет
Ford Mustang Cabrio
1-3 діб
$250 / добу
4-9 діб
$220 / добу
10-25 діб
$190 / добу
26+ діб
$160 / добу
Range Roverабо подобний | Преміум
Range Rover
1-3 діб
$385 / добу
4-9 діб
$325 / добу
10-25 діб
$285 / добу
26+ діб
$235 / добу
Volkswagen Touaregабо подобний | Преміум
Volkswagen Touareg
1-3 діб
$250 / добу
4-9 діб
$230 / добу
10-25 діб
$210 / добу
26+ діб
$180 / добу