Йде обробка вашого запиту

#ТребаЗнати
Оренда авто у компанії або у приватної особи. Що краще?

Оренда авто у компанії або у приватної особи. Що краще?

Щоб бути успішним, сучасна людина повинна швидко приймати рішення і оперативно реагувати на будь-які ситуації, бути мобільним і незалежним. Багато в чому цьому сприяє наявність власного автомобіля, але бувають ситуації, коли особистий транспорт недоступний або з фінансових причин його покупка в даний момент неможлива. В цьому випадку завжди допоможе оренда автомобіля. Щоб взяти на прокат транспорт, досить бути старше 21 року, мати водійські права і стаж водіння більше 2 років. В останні роки автопрокат став користуватися величезною популярністю в Україні і не тільки серед іноземців, для яких це цілком звичайна послуга в їх рідних країнах, а й серед наших співвітчизників.

Орендувати авто можна для різних цілей:

  • подорож;
  • поїздка в аеропорт, на вокзал;
  • зустріч бізнес-партнерів або родичів в аеропорту, на вокзалі;
  • ділові поїздки;
  • екскурсії;
  • виїзні заходи.

В орендованому автомобілі набагато зручніше і швидше виконати всі заплановані справи, ніж робити це на громадському транспорті.

Зараз існує безліч різних автопрокату і приватних осіб, які надають послуги оренди авто. Компанія автопрокату Narscars провела невелике дослідження, яке дозволило виділити переваги і недоліки кожного з цих орендодавців.

Особливості оренди авто у приватних осіб

У нашій країні популярно ще безліч пострадянських стереотипів, одним з яких є думка, що приватники пропонують свої послуги набагато краще, ніж організації. На підтримку цієї думки наводяться наступні аргументи.

  1. Приватні особи надають свої послуги за нижчою ціною. Якщо ретельно оглянути автомобіль і знайти підхід до орендодавця, то можна домовитися про додаткову знижку.
  2. Немає необхідності витрачати час на бюрократичну метушню.
  3. При виникненні спірних ситуацій під час використання орендованого автомобіля, вирішити всі питання можна безпосередньо з його власником без залучення страхових компаній і поліції.

Незважаючи на наявність досить вагомих переваг оренда автомобіля у приватника володіє великою кількістю мінусів.

  1. Приватники в більшості випадків відмовляються від повної страховки. Багато в чому завдяки цьому і знижується вартість їхніх послуг, але при цьому в разі ДТП всі витрати покриватиме в повному обсязі сам орендар.
  2. Автомобілі приватників рідко «знають», що таке якісне технічне обслуговування. У кращому випадку вони піддаються епізодичного ремонту. Приватники вважають, що доводити автомобіль до ідеального стану не потрібно, адже на ньому все одно будуть їздити не вони самостійно, а орендарі.
  3. У приватників дуже скромні автопарки. У кращому випадку вони здають в оренду 1-2 машини, тобто у них не може бути вибраний авто підходящої марки і комплектації, а доводиться брати те, що є в наявності.
  4. Приватники не пропонують додаткові послуги, такі як допомога в прокладанні маршруту, оренда авто з водієм або повернення автомобіля в іншому місці, адреса якого відрізняється від адреси точки видачі.

Незважаючи на більш доступну вартість оренди у приватника, недоліки співпраці з ним все ж істотніше наявних плюсів.

оренда авто в Україні

Що ви отримуєте в прокатної компанії?

Замовити послуги оренди авто в Україні можна у безлічі профільних організацій. Їх можна знайти через спеціальні сервіси, скориставшись «сарафанне радіо» або просто ретельно пошукавши оголошення в мережі Інтернет. Незважаючи на більш високу вартість послуг в порівнянні з приватниками, прокат через профільні організації в нашій країні користується величезною популярністю. До їх послуг вдаються різні категорії клієнтів, починаючи від іноземців та бізнесменів, які приїхали в місто у справах, закінчуючи людьми, у яких зламався власний автомобіль.

Орендувати машину через спеціальну компанію дуже просто, достатньо мати водійське посвідчення і відповідати вимогам, які автопрокат пред'являє до орендарів. Якщо умови дотримані, взяти на прокат можна повністю справний, чистий і заправлений автомобіль будь-якої вподобаної марки. При цьому термін прокату може бути будь-яким. Оренда авто у компанії має і ряд своїх недоліків:

  • вартість послуг компанії на порядок вище, ніж у приватників. Це пояснюється тим, що у фірм завжди більше додаткових витрат і накладних витрат, ніж у приватних осіб;
  • орендар повинен виділити час на відвідування офісу компанії для укладення договору і дотримання всіх необхідних формальностей.

Якщо копнути глибше, то ці мінуси насправді є позитивними сторонами у співпраці з автопрокатом. Так в більш високу вартість входить повне технічне обслуговування автомобіля, проведення ремонтних робіт і повна страховка, а підписання договору з прокатом дає гарантію клієнту, що його права будуть дотриманий, а організація виконає взяті на себе зобов'язання. Крім цього наявний на руках орендаря договір дозволить уникнути будь-яких розбіжностей з компанією при експлуатації і повернення авто.

Щоб ще раз переконатися в тому, що орендувати авто через компанію набагато вигідніше, перерахуємо основні переваги роботи з юридичними особами, а не з приватниками.

  1. Великий автопарк. У автопрокаті можна вибирати транспортний засіб будь-якого класу, марки, з будь-якою комплектацією і необхідними характеристиками.
  2. Всі авто, що надаються в оренду, проходять регулярний техогляд і знаходяться в хорошому стані. При цьому автопарк регулярно оновлюється, і рідко можна зустріти авто, яким понад 5 років.
  3. Автопрокатні компанії зазвичай мають розгалужену мережу прокатних точок, що дозволяє здавати орендований транспорт в іншому місці і навіть в іншому місті.
  4. Крім оренди авто є додаткові послуги автопрокату. Наприклад, можна взяти машину з водієм або замовити додаткове дитяче крісло, Wi-Fi роутер або навігатор.
  5. На всі свої авто компанії оформляють повну страховку.

Висновок

Оренда машин стає однією з популярних послуг в Україні, тому кількість компаній і приватників, що пропонують цей сервіс, стрімко зростає. Якщо ви цінуєте власний комфорт і безпеку, Narscars рекомендує все ж користуватися послугами профільних організацій.

Залишилися питання?
Пишіть нам у чат
Чат онлайн
Наш Call-center
Відповімо на усі запитання
+38 067 120 7318
Hyundai Tucsonабо подобний | Позашляховик
до 30.04.2024
Hyundai Tucson
1-3 діб
$68 $60 / добу
4-9 діб
$60 $60 / добу
10-25 діб
$55 $60 / добу
26+ діб
$49 $49 / добу
Volkswagen T-Rocабо подобний | Позашляховик
до 30.04.2024
Volkswagen T-Roc
1-3 діб
$63 $50 / добу
4-9 діб
$55 $50 / добу
10-25 діб
$50 $50 / добу
26+ діб
$45 $50 / добу
Suzuki S-Crossабо подобний | Позашляховик
Suzuki S-Cross
1-3 діб
$55 / добу
4-9 діб
$47 / добу
10-25 діб
$43 / добу
26+ діб
$37 / добу
Toyota Corollaабо подобний | Середнiй
Toyota Corolla
1-3 діб
$41 / добу
4-9 діб
$37 / добу
10-25 діб
$34 / добу
26+ діб
$31 / добу
Suzuki Vitaraабо подобний | Позашляховик
Suzuki Vitara
1-3 діб
$45 / добу
4-9 діб
$41 / добу
10-25 діб
$38 / добу
26+ діб
$36 / добу
Toyota RAV 4або подобний | Позашляховик
Toyota RAV 4
1-3 діб
$68 / добу
4-9 діб
$60 / добу
10-25 діб
$52 / добу
26+ діб
$47 / добу
Citroen C-Elyseeабо подобний | Економ
Citroen C-Elysee
1-3 діб
$35 / добу
4-9 діб
$32 / добу
10-25 діб
$29 / добу
26+ діб
$26 / добу
Toyota Camry 70або подобний | Бізнес
Toyota Camry 70
1-3 діб
$66 / добу
4-9 діб
$60 / добу
10-25 діб
$55 / добу
26+ діб
$46 / добу