Йде обробка вашого запиту

#ТребаЗнати
Експлуатація орендованого автомобіля - Що потрібно знати?

Експлуатація орендованого автомобіля - Що потрібно знати?

Прокат автомобіля - це дуже популярна послуга, якою користуються не тільки приїжджають в Україну, а й багато місцевих жителів. На орендованому авто можна подорожувати по країні всією сім'єю або невеликою компанією, його можна взяти на прокат з нагоди весільного торжества, для зустрічі гостей або при поломці власного транспорту. Оренда машини є не лише зручним сервісом, а й доступним, але лише в тому випадку, коли орендар знає, як правильно експлуатувати взятий на прокат транспорт, і строго дотримується запропоновані фірмою автопрокату правила.

Narscars не радить своїм клієнтам самостійно модернізувати і ремонтувати машину, при цьому рекомендує не використовувати її в незастережених заздалегідь цілях. А також дотримуватися термінів і повертати авто в первісному вигляді. Кожне з цих правил розглянемо більш детально, почнемо з того, чому не потрібно модернізувати транспорт, взятий на прокат.

Чи не модернізувати авто без дозволу орендодавця

Орендар має право змінювати стан орендованого транспорту, але лише за згодою орендодавця. Модернізація може бути віддільна або невіддільною. Якщо орендар додав отделимую деталь без дозволу автопрокату, то він має повне право її вилучити, але не може вимагати відшкодування вартості.

Якщо модернізація невіддільна від машини, яка орендує сторона не зможе вимагати компенсацію за зроблені поліпшення. При цьому автопрокат має повне право звернутися до суду за відшкодуванням збитку, який, на його думку, було завдано орендованому автомобілю з вини самовільних дій клієнта.

Самостійно не ремонтувати автомобіль

У автопрокату підписані контракти з певними станціями технічного обслуговування. У разі самостійного ремонту клієнт може порушити умови гарантійного сервісу або пошкодити транспортний засіб. У кожній із цих ситуацій йому доведеться сплатити штраф за заподіяний компанії збиток.

Не застосовувати авто в цілях, для яких воно не призначене

Легкове транспортний засіб, узяте на прокат, можна використовувати тільки в побутових невиробничих цілях. Автопрокатна компанія не дозволяє використовувати свій транспорт для виконання наступних завдань:

  • здавати авто в піднайм;
  • їздити на ньому за кордон або на тимчасово окуповану територію України;
  • буксирувати інші транспортні засоби;
  • брати участь в гонках і / або змаганнях і виконувати інші дії, заборонені підписаним з орендодавцем договором

банер оренда авто нарскарс

Дотримуватися термінів оренди

Договором на оренду авто передбачається, що в разі його неповернення в зазначену дату орендар повинен відшкодувати прокатної фірмі збитки і додаткові витрати, пов'язані з даним порушенням.

Завжди повертайте машину в тому вигляді, в якому брали

Перед підписанням договору оренди ретельно огляньте автомобіль в присутності представника прокату. Інвентаризують всі виявлені несправності, пошкодження лакофарбового шару, тріщини, вм'ятини, відколи й інші дефекти. Це дозволить запобігти будь-які розбіжності на тему стану авто при завершенні терміну його оренди. За ремонт всіх з'явилися після підписання угоди дефектів платити доведеться зі своєї кишені.

Транспорт подається клієнту чистим і з повністю заправленим баком, повертати його після завершення терміну оренди потрібно також вимитим і заправленим. Якщо повернути брудну машину без достатнього запасу палива, з клієнта стягується доплата за мийку і заправку не по ринковій вартості, а по тарифам компанії прокату.

Залишилися питання?
Пишіть нам у чат
Чат онлайн
Наш Call-center
Відповімо на усі запитання
+38 067 120 7318
Mercedes Vianoабо подобний | Мінівен
Mercedes Viano
1-3 діб
$170 / добу
4-9 діб
$129 / добу
10-25 діб
$125 / добу
26+ діб
$100 / добу
Peugeot Travellerабо подобний | Мінівен
Peugeot Traveller
1-3 діб
$170 / добу
4-9 діб
$145 / добу
10-25 діб
$125 / добу
26+ діб
$100 / добу
Audi Q7або подобний | Преміум
Audi Q7
1-3 діб
$230 / добу
4-9 діб
$210 / добу
10-25 діб
$190 / добу
26+ діб
$170 / добу
Kia Cee`dабо подобний | Середнiй
Kia Cee`d
1-3 діб
$42 / добу
4-9 діб
$38 / добу
10-25 діб
$35 / добу
26+ діб
$32 / добу
Mini Cooperабо подобний | Середнiй
Mini Cooper
1-3 діб
$56 / добу
4-9 діб
$51 / добу
10-25 діб
$49 / добу
26+ діб
$36 / добу
Toyota Pradoабо подобний | Позашляховик
Toyota Prado
1-3 діб
$170 / добу
4-9 діб
$145 / добу
10-25 діб
$125 / добу
26+ діб
$100 / добу
Lexus RX350або подобний | Позашляховик
Lexus RX350
1-3 діб
$199 / добу
4-9 діб
$180 / добу
10-25 діб
$162 / добу
26+ діб
$128 / добу
Skoda Fabiaабо подобний | Економ
Skoda Fabia
1-3 діб
$35 / добу
4-9 діб
$32 / добу
10-25 діб
$29 / добу
26+ діб
$26 / добу