Йде обробка вашого запиту

#ТребаЗнати
Як перевірити автомобіль перед орендою?

Як перевірити автомобіль перед орендою?

Прокат автомобіля в Україні став користуватися величезною популярністю не тільки у іноземців, для яких це цілком звичайна послуга, а й у наших громадян, гідно оцінили всі вигоди цього сервісу. Автопрокат цікавий любителям подорожей, у яких немає власного авто, бізнесменам, які хочуть зустріти в аеропорту своїх бізнес-партнерів або потребують в комерційному автопарку, але поки не володіють достатнім капіталом для його покупки і багатьом інших як фізичним, так і юридичним особам.

Прокатна компанія Narscars бере на себе всі турботи про технічне обслуговування транспортного засобу, про його своєчасному страхування та відшкодування збитків у разі ДТП. Орендарю досить вибрати відповідну модель авто, укласти договір на будь-який термін і сплатити обумовлену заздалегідь суму за його використання.

Але перш ніж прийняти транспортний засіб в своє розпорядження, необхідно ретельно його перевірити на предмет несправностей, різних пошкоджень, плям і інших дефектів, за які при здачі машини прокатна компанія може зажадати відшкодування збитку. Всі подібні вади необхідно зафіксувати в акті прийому-передачі, щоб згодом до клієнта не виникло жодних претензій.

Зони особливої уваги

Відповідальні компанії, що пропонують послуги автопрокату, не дозволяють собі надавати клієнтам авто в несправному стані. У таких автопрокат транспортні засоби, навіть якщо вони не нові, а з пробігом, будуть справними, чистими і з повним паливним баком. Але навіть з надійними компаніями не варто втрачати пильність, а вже тим більше з тими, про які не можна навести довідки або з якими ви співпрацюєте вперше. Ні в якому разі не виїжджайте за межі автопарку до тих пір, поки ретельними під час перевірки автомобіль, який плануєте взяти на прокат.

Огляд проводите обов'язково при хорошому освітленні, щоб помітити навіть найменші вади. Повірте, якщо ви їх не побачите до того, як орендуєте машину, їх обов'язково помітить представник автопрокатної організації під час повернення авто.

Особливу увагу зверніть на кілька зон в транспортному засобі:

  • кузов, скло, дзеркала. Ці елементи транспортного засобу можна ретельно вивчити під час зовнішнього огляду;
  • салон. Обов'язково необхідно оглянути автомобіль зсередини;
  • комплектація. Не полінуйтеся оглянути вміст багажника, в автомобілі повинні бути всі необхідні інструменти та інвентар для швидкого ремонту в дорозі і для надання першої медичної допомоги.

Якщо в машині чогось не вистачає або виявлені якісь вади, про це необхідно повідомити менеджеру прокатного агентства. В такому випадку відсутні елементи комплектації повинні бути надані негайно, а інформація про недоліки повинна бути включена у вигляді правок в договір або зафіксована в акті прийому-передачі. Якщо всі наявні недоліки задокументовані, можна бути впевненим, що згодом не виникне ніяких розбіжностей між клієнтом і компанією при поверненні машини. Якщо ж, на думку клієнта, виявлені вади вплинуть на якість користування послугою, він може зажадати заміну авто.

Важливо не тільки провести візуальний огляд автомобіля, але і перевірити його працездатність. Для цього можна попросити менеджера автопрокату завести двигун. Він повинен працювати стабільно і рівно.

Зовнішній огляд

При проведенні зовнішнього огляду орендар повинен перевірити кузов на наявність сколів, подряпин і вм'ятин. Подібні вади також можуть бути на вікнах, дзеркалах і фарах. Звичайно ж, такі недоліки усунути блискавично автопрокат не зможе, тому якщо презентабельність авто стоїть на першому місці, в разі наявності таких дефектів можна попросити про заміну машини. Якщо ж зовнішній вигляд не є пріоритетним, важливо зафіксувати наявність будь-яких дефектів кузова і скляних елементів перед орендою машини.

банер оренда авто нарскарс

Внутрішній огляд

Оглядаючи салон, зверніть увагу на цілісність і працездатність наступних ділянок:

  • кожух коробки передач;
  • обивка салона;
  • склопідйомники;
  • кондиціонер;
  • прикурювач;
  • аудіосистема і т.д.

Попросіть менеджера автопрокату перевірити кожен з функціональних елементів салону, включити систему клімат-контролю і перевірити працездатність мультимедійного обладнання. Про всі несправності техніки не забудьте згадати в поправках до договору.

Комплект

Кожен автомобіль повинен бути укомплектований аптечкою, аварійним знаком, вогнегасником. Відсутність цих предметів є прямим порушенням правил дорожнього руху і може спричинити за собою отримання штрафу. Крім порушення законодавства відсутність цих елементів може заподіяти певний дискомфорт і для самого орендаря в разі виникнення випадкового загоряння або нещасного випадку на дорозі.

Крім обов'язкових згідно ПДР елементів в багажнику орендованого транспортного засобу повинна бути запаска і домкрат. Без цих предметів ні в якому разі не можна вирушати в дорогу, особливо якщо має бути тривала подорож, далеко від сервісів технічного обслуговування і цивілізації в цілому.

Якщо якийсь з елементів комплектації відсутній в обраної моделі, менеджер повинен негайно надати рівноцінну заміну або відсутнього предмета, або самого автомобіля.

Оренда автомобілів за кордон

якщо передбачається оренда авто за кордоном, необхідно заздалегідь підшукати надійний прокат авто, що надає подібні послуги. Зробити це необхідно ще будучи на території України, щоб вбрання авто вже було заброньовано і чекало клієнта в заздалегідь обумовленому місці.

Як в Україні, так і за кордоном перш ніж прийняти авто в оренду, необхідно його ретельно оглянути на предмет різних дефектів. Огляд проводиться аналогічним чином. Для початку оглядається кузов і зовнішні елементи, потім салон і його « начинка », а після цього комплектація транспортного засобу. Всі виявлені недоліки фіксуються в акті прийому-передачі, тоді при здачі орендованого автомобіля між прокатом і клієнтом ніколи не виникне ніяких розбіжностей.

Залишилися питання?
Пишіть нам у чат
Чат онлайн
Наш Call-center
Відповімо на усі запитання
+38 067 120 7318
Volkswagen Transporter T5або подобний | Комерційний
Volkswagen Transporter T5
1-3 діб
$69 / добу
4-9 діб
$63 / добу
10-25 діб
$57 / добу
26+ діб
$53 / добу
Volkswagen Amarokабо подобний | Пікап
Volkswagen Amarok
1-3 діб
$115 / добу
4-9 діб
$110 / добу
10-25 діб
$83 / добу
26+ діб
$75 / добу
Toyota Hiluxабо подобний | Пікап
Toyota Hilux
1-3 діб
$110 / добу
4-9 діб
$98 / добу
10-25 діб
$80 / добу
26+ діб
$73 / добу
Honda Accordабо подобний | Бізнес
Honda Accord
1-3 діб
$76 / добу
4-9 діб
$68 / добу
10-25 діб
$63 / добу
26+ діб
$55 / добу
Mazda 3або подобний | Середнiй
Mazda 3
1-3 діб
$46 / добу
4-9 діб
$42 / добу
10-25 діб
$37 / добу
26+ діб
$33 / добу
Volkswagen Golfабо подобний | Середнiй
Volkswagen Golf
1-3 діб
$52 / добу
4-9 діб
$48 / добу
10-25 діб
$44 / добу
26+ діб
$35 / добу
Nissan Qashqaiабо подобний | Позашляховик
Nissan Qashqai
1-3 діб
$90 / добу
4-9 діб
$81 / добу
10-25 діб
$73 / добу
26+ діб
$57 / добу
Nissan Leafабо подобний | Електромобілі
Nissan Leaf
1-3 діб
$52 / добу
4-9 діб
$49 / добу
10-25 діб
$47 / добу
26+ діб
$44 / добу