Йде обробка вашого запиту

#ТребаЗнати
Повернення орендованого авто: за що штрафують?

Повернення орендованого авто: за що штрафують?

Автопрокат – це послуга, яка останнім часом стала користуватися в Україні популярністю не тільки у гостей країни, а й у постійних жителів. Орендованим автомобілем можна їздити по особистим або бізнес-справах, зустрічати партнерів або родичів в аеропорту, організовувати трансфер з готелю або просто подорожувати по країні.

Прокат нових авто і машин з пробігом з водієм і без нього пропонує компанія Narscars . Співпрацюючи з нами, ви можете бути впевнені, що отримаєте в своє розпорядження повністю справний і чистий автомобіль з повним баком. У нас можна орендувати будь-яку модель і на будь-який термін.

Оренда транспорту: умови

Оренда авто в Києві і в інших великих містах України через компанію Narscars доступна водіям зі стажем водіння більше 2 років, вік яких перевищує 23 років.

Для оформлення договору оренди клієнт повинен надати наступні документи:

  • паспорт;
  • водійське посвідчення;
  • ІПН (для громадян України).

Вартість прокату авто залежить про його моделі і марки, а також від терміну дії договору. Орендар повинен сплатити не тільки оренду, але і залишити заставу на випадок штрафів, нанесення шкоди і інших непередбачених витрат, які з його вини може понести орендодавець.

Величина застави залежить від марки авто. Він може бути внесений готівкою або заблокований на банківській картці. Якщо в ході оренди автомобіля не було ніяких додаткових витрат, застава буде повернена клієнтові в повному обсязі після повернення орендованого майна в автопрокат. Якщо ж застави не вистачить на погашення всіх витрат, решту суми потрібно буде доплатити за повернення транспортного засобу.

Повернення автомобіля: штрафні санкції

Прокатна компанія надає повністю заправлений автомобіль, який буде чистим як зовні, так і зсередини. За бажанням клієнта крім стандартної комплектації в машині буде дитяче автокрісло, GPS-навігатор, Wi-Fi і інші сервіси. Машина повинна бути повернута орендодавцеві в такому ж вигляді, стані і комплектації, в якій клієнт прийняв її після підписання договору.

Є кілька стандартних ситуацій, в яких прокатна компанія може стягнути з клієнта додаткову суму:

  • термін експлуатації транспортного засобу перевищив терміни, зазначені в договорі;
  • салон повернутого авто потребує хімчистці;
  • під час експлуатації транспорту клієнт порушував правила дорожнього руху і був за це оштрафований;
  • автомобілю або його комплектуючих були нанесені ушкодження.

Якщо орендар не оформляв тариф з безлімітним пробігом і перевищив допустиму добову норму, він також повинен сплатити витрати автопрокату. Стандартний ліміт пробігу на добу для моделей економ і середнього класу становить 300 км, для решти транспорту & ndash; 350 км. Штраф за перевищення цих показників в середньому становить 10-60 у.о. Крім цього якщо авто було взято в оренду з повним баком, то і повертати його потрібно також повністю заправленим. За відсутні літри автопрокат зніме з клієнта оплату за ринковою вартістю.

Повертати автомобіль можна в пункти прокату або за адресою клієнта. При короткостроковій оренді повернення за адресою надаватиметься на платній основі. Повертати автомобіль не обов'язково в ту точку прокату, в якій він був орендований. Наприклад, якщо ви оформили прокат авто в Борисполі , то цілком можете за попередньою домовленістю з автопрокатом повернути його в аеропорту Жуляни. Щоб мати більш широкі можливості, краще вибирати автопрокат з великою кількістю представництв по всій країні.

Авто потрібно повернути чітко в обумовлені терміни. Якщо воно доставляється із запізненням на 2 години і більше, автопрокат має право стягнути з орендаря суму в розмірі добової оренди. Солідні компанії йдуть назустріч клієнтам, тому якщо час затримки невелике, а причина поважна, наприклад, пробки, то додатково платити не потрiбно, головне попередити автопрокат про своє запізнення. Обманювати в цьому випадку не варто, оскільки кожен здаваний напрокат автомобіль оснащується GPS-пристроєм, і якщо машина була в цей час не в пробці, а в іншому населеному пункті, це спричинить за собою як штраф, так і стане причиною недовіри до вас як до клієнту в майбутньому.

Транспорт потрібно повернути представнику компанії разом з усіма документами і в такому стані, в якому він був отриманий при оформленні договору: чистий, заправлений і справний.

оренда авто в Україні

Акт прийому-передачі

Перед тим як передати авто у тимчасове користування орендарю, складається акт прийому-передачі транспортного засобу, в якому вказуються всі наявні на момент його підписання вади транспортного засобу, його пробіг і рівень палива. Якщо клієнт підписав такий акт, значить, що у нього немає претензій до стану автомобіля, а підпис на документі представника автопрокату свідчить про те, що він підтверджує факт передачі машини клієнту. Коли автомобіль повертається компанії, складається окремий документ про його прийомі.

Акт прийому-передачі не є обов'язковим документом. Але якщо автопрокатчік і клієнт його підписують, в укладається договорі повинен бути пункт про те, що транспорт переданий в користування за актом прийому-передачі.

Укладання договору

Договір оренди, який укладається між автопрокатної компанією і орендарем, містить перелік всіх прав і обов'язків обох сторін. Він може бути безстроковим або укладається на певний термін. Його потрібно підписувати в 2 примірниках. У договорі обов'язково прописуються як умови користування автомобілем, так і умови його повернення, а також всі додаткові витрати, штрафи і дії орендаря в разі ДТП.

Залишилися питання?
Пишіть нам у чат
Чат онлайн
Наш Call-center
Відповімо на усі запитання
+38 067 120 7318
Ford Fiestaабо подобний | Економ
Ford Fiesta
1-3 діб
$38 / добу
4-9 діб
$34 / добу
10-25 діб
$30 / добу
26+ діб
$25 / добу
Kia Sportageабо подобний | Позашляховик
Kia Sportage
1-3 діб
$55 / добу
4-9 діб
$47 / добу
10-25 діб
$43 / добу
26+ діб
$40 / добу
Hyundai Elantraабо подобний | Середнiй
Hyundai Elantra
1-3 діб
$41 / добу
4-9 діб
$37 / добу
10-25 діб
$34 / добу
26+ діб
$31 / добу
Renault Dusterабо подобний | Позашляховик
Renault Duster
1-3 діб
$44 / добу
4-9 діб
$40 / добу
10-25 діб
$36 / добу
26+ діб
$33 / добу
Mercedes Vito Tourerабо подобний | Мінівен
Mercedes Vito Tourer
1-3 діб
$170 / добу
4-9 діб
$145 / добу
10-25 діб
$125 / добу
26+ діб
$100 / добу
Mazda CX-5 4х4або подобний | Позашляховик
Mazda CX-5 4х4
1-3 діб
$85 / добу
4-9 діб
$75 / добу
10-25 діб
$65 / добу
26+ діб
$58 / добу
Volkswagen Tiguanабо подобний | Позашляховик
Volkswagen Tiguan
1-3 діб
$89 / добу
4-9 діб
$81 / добу
10-25 діб
$73 / добу
26+ діб
$57 / добу
Peugeot 208або подобний | Економ
Peugeot 208
1-3 діб
$27 / добу
4-9 діб
$25 / добу
10-25 діб
$24 / добу
26+ діб
$19 / добу