Йде обробка вашого запиту

#ТребаЗнати
Правила перевезення дітей в автомобілі 2022

Правила перевезення дітей в автомобілі 2022

Велика кількість аварій — одна з головних причин посилення законів і внесення змін в існуючі ПДР в Україні. При цьому особлива увага приділяється безпеці маленьких пасажирів. Каліцтво, а часто і загибель дітей в автомобільних аваріях в більшості випадків відбуваються через елементарне недотримання правил. Зокрема, багато батьків не використовують в машинах спеціальних крісел для малюків. І це незважаючи на те, що застосування таких конструктивних пристроїв закріплено в правовій базі, а невиконання вимог карається штрафом.

Закони та зміни в ПДР

До недавнього часу перевезення дітей в автомобілі не привертала до себе особливої уваги. Винятком були поїздки автобусом. При їх організації враховувалися такі аспекти, як: технічний стан транспорту і професійний рівень водія.

Згідно з даними статистики більше половини травм, які отримують маленькі пасажири, пов'язані не з організованими поїздками, а з ДТП легкових автомобілів. Викликано це відсутністю в машинах спеціальних пристроїв & ndash; автокрісел або бустерів. Звичайна ж практика, коли малюк їде на руках у дорослої людини, виявилася найбільш небезпечною. Традиційні ремені безпеки також не є надійним захистом для пасажирів невисокого зросту.

У листопаді 2019 року набрав чинності закон, що посилює вимоги до перевезення дітей автомобілями. Згідно з цим документом за відсутність спецзасобів в салоні вводиться адміністративна відповідальність. У пункті 21.11 діючих ПДР чітко прописано, як має здійснюватися пересування по дорогах країни. Забороняється перевозити дітей у віці до 12 років і зростання яких нижче 145 см без утримуючих пристроїв на будь-якому з сидінь авто.

Згідно з правилами, також не можна возити малюків:

  • на мопедах і мотоциклах;
  • в кузовах вантажівок;
  • при пересуванні в складі групи в темний час доби.

Сьогодні всі компанії, які здають в прокат автомобілі для сімей з маленькими дітьми, пропонують оснащення спеціальними кріслами. Використовувані пристрої універсальні і можуть трансформуватися під малюка будь-якого віку і зростання.

Перевезення грудних дітей

У немовляти має бути спеціально відведене місце в салоні. Для немовлят застосовують спеціальні автолюльки. Дитина в них перебувати в горизонтальному положенні і бути пристебнутий еластичним ременем. Цей пристрій закріплюється на задньому сидінні.

Допускається також використання дитячого крісла групи 0 +. Пристосування має бути встановлено в салоні таким чином, щоб малюк розміщувався спиною до лобового скла і проти напрямку руху.

Автомобілі для прокату компанії Narscars за бажанням замовника можуть бути оснащені спеціальними автокрісла або люльками, надійність яких забезпечується спеціальним п'ятиточковим ременем. Для зручності перенесення у крісел є ручки.

Перевезення дітей 7-12 років

Загальні норми безпеки в автомобілі не поширюються на маленьких пасажирів. Наявні ремені в машині на дітей не діють так, як на дорослу людину. Дитина при різкому гальмуванні може вислизнути з-під них. Для перевезення в авто маленьких пасажирів у віці від 7 до 12 років існують спеціальні крісла з утримують ременями і розраховані на невелику вагу.

Також дозволяється використання бустеров. Візуально вони схожі на нижню частину автокрісел, будучи при цьому набором особливих подушок. Пристрій призначений для підняття малюка на таку висоту, щоб зручно було його пристебнути звичайним ременем безпеки. Цей виріб дозволяється застосовувати тільки в тому випадку, якщо зростання дитини перевищує 1 метр. Для дітей старшого віку можна застосовувати спеціальні перехідники.

Подібні пристрої легко можуть встановлюватися на прокатні автомобілі компанії Narscars, що робить поїздки маленькими пасажирами повністю безпечними.

оренда авто в Україні

Дитячі крісла

Піклуючись про безпеку дитини, слід уважно ставитися до вибору сидінь для нього. Воно повинно бути ефективним і відповідати певним вимогам. Важливо враховувати наступне.

  1. При перевезенні дітей у віці до 3 років наявність ременя з кріпленнями на п'ять точок є обов'язковим.
  2. Якість і комплектація спеціального пристрою повинні відповідати стандартам безпеки і ергономіки.
  3. Сидіння слід підбирати під параметри дитини і з урахуванням особливостей пристрою салону машини.
  4. Оббивка крісла виконується з міцного, добре пропускає вологу матеріалу, який легко стирається.
  5. Сидіння, виготовлене з первинної пластмаси, при ударі гнеться, але не ламається.
  6. Термін придатності якісного виробу становить 6 років.
  7. Зняття крісла не повинно виникати жодних проблем.

Вибираючи в оренду автомобіль, потрібно перевіряти наявність сертифікації дитячих автокрісел, свідченням чого є відмітка заводу-виготовлювача.

Штрафи

Діючі в Україні правила не дозволяють перевезення дітей віком до 12 років і зростом нижче 1 метра 45 сантиметрів без спеціальних пристосувань. При цьому в конструкції транспортного засобу їх установка повинна бути передбачена.

Порушення правил веде до складання адміністративного протоколу і накладення штрафу:

  • за одиничне порушення в році & ndash; 519 грн.;
  • за повторне – 850 грн.

У законодавстві немає прямого переліку спеціальних засобів, що гарантують безпечне перевезення маленьких пасажирів. Тому, вибираючи услуги автопроката, кожен клієнт сам вирішує, чим саме буде захищений його дитина під час руху: бустером, дитячим автокріслом або адаптером для ременя безпеки.

Висновок

Для тих, хто часто і багато подорожує з дітьми таавтопрокат став буденною справою, не буде зайвим попередньо, перед складанням договору, перевірити роботу всіх механізмів автокрісла і його відповідність росту, ваги і віку дитини. Не рекомендується вибирати сидіння з застібками липучками, так як вони при великому навантаженні не зможуть забезпечити надійне утримання тіла.

Дотримуючись правил ПДР, підходите до підбору автомобільного крісла для перевезення вашої дитини з розумом і не економте на його безпеки.

Залишилися питання?
Пишіть нам у чат
Чат онлайн
Наш Call-center
Відповімо на усі запитання
+38 067 120 7318
Kia Rioабо подобний | Економ
Kia Rio
1-3 діб
$32 / добу
4-9 діб
$31 / добу
10-25 діб
$28 / добу
26+ діб
$26 / добу
Volkswagen Passatабо подобний | Бізнес
Volkswagen Passat
1-3 діб
$69 / добу
4-9 діб
$63 / добу
10-25 діб
$57 / добу
26+ діб
$43 / добу
Audi Q7або подобний | Преміум
Audi Q7
1-3 діб
$230 / добу
4-9 діб
$210 / добу
10-25 діб
$190 / добу
26+ діб
$170 / добу
Volkswagen Poloабо подобний | Економ
Volkswagen Polo
1-3 діб
$35 / добу
4-9 діб
$32 / добу
10-25 діб
$30 / добу
26+ діб
$28 / добу
Mercedes Vianoабо подобний | Мінівен
Mercedes Viano
1-3 діб
$170 / добу
4-9 діб
$129 / добу
10-25 діб
$125 / добу
26+ діб
$100 / добу
Peugeot Travellerабо подобний | Мінівен
Peugeot Traveller
1-3 діб
$170 / добу
4-9 діб
$145 / добу
10-25 діб
$125 / добу
26+ діб
$100 / добу
Toyota Pradoабо подобний | Позашляховик
Toyota Prado
1-3 діб
$170 / добу
4-9 діб
$145 / добу
10-25 діб
$125 / добу
26+ діб
$100 / добу
Lexus RX350або подобний | Позашляховик
Lexus RX350
1-3 діб
$199 / добу
4-9 діб
$180 / добу
10-25 діб
$162 / добу
26+ діб
$128 / добу