Йде обробка вашого запиту

#ТребаЗнати
Найпоширеніші причини ДТП

Найпоширеніші причини ДТП

Дорожньо-транспортна пригода – ситуація, яку хоче уникнути кожен водій. Однак, якщо вірити статистиці, аварій на дорогах України з кожним роком стає дедалі більше. Основна причина полягає у збільшенні кількості автомобілів. Але каталізатором стає неуважність автомобілістів та порушення правил дорожнього руху.
Щоб не потрапити до неприємної ситуації, розглянемо основні причини виникнення ДТП. Фахівці компанії Narscars підготували матеріал про 7 основних ситуацій, що призводять до аварій.

ТОП-7 причин виникнення аварійних ситуацій

Навіть найнезначніша дорожньо-транспортна пригода — це втрата часу, грошей та психологічної рівноваги. Окремо варто згадати про ДТП на орендованому транспортному засобі (ТЗ). До умов прокату автомобілів внесено пункт про відповідальність під час аварії. У ньому зазначено, що у разі порушення правил дорожнього руху та створення аварійної ситуації відповідає орендар. Щоб не сплачувати за ремонт прокатної машини, запам'ятайте або збережіть собі список основних причин аварій на дорогах:

  • порушення швидкісного режиму;
  • усвідомлене порушення розмітки та інших правил;
  • неуважність на дорозі;
  • погана видимість ТЗ на дорозі;
  • недотримання дистанції;
  • дезорієнтація у екстремальних ситуаціях;
  • слабке освітлення в умовах обмеженої видимості.

У статті "Дорожня пригода з орендованим авто, поради та дії при аварійній ситуації" ми докладно розглядали цю тему. Але основне завдання орендаря та іншого водія — не допустити виникнення ДТП.

Порушення швидкісного режиму

Їзда на високій швидкості майже завжди тягне наслідки. Це не лише ризик виникнення аварійної ситуації, а й оплата штрафів. Пам'ятайте, що орендар сплачує штраф за перевищення швидкості на транспортному засобі, який був у оренді.

Порушення розмітки та інших правил дорожнього руху

Цей пункт містить багато порушень, починаючи з обгону в недозволеному місці і закінчуючи неправильним маневруванням. До нього належить і проїзд пішохідних переходів з порушенням правил, перетин трамвайних та залізничних колій у недозволеному місці, ігнорування дорожніх знаків та світлофорів. Такі порушення можуть призвести до серйозних наслідків, які стосуватимуться не лише автомобіля, а й завдадуть шкоди здоров'ю учасників ДТП.

Неуважність на дорозі

Автомобіль – це транспортний засіб підвищеної небезпеки. Тому від зібраності та уваги водія залежить дуже багато, у тому числі й життя учасників дорожнього руху.

Погана видимість автомобіля

Не нехтуйте використанням фар навіть в умовах хорошої видимості на дорозі. Завжди звертайте увагу на стан фар та якість світіння перед тим, як прийняти автомобіль від орендодавця.

Недотримання дистанції

Одне з основних правил поведінки при ДТП свідчить, що у разі наїзду на автомобіль, який рухається попереду, винним вважається водій ТЗ, який слідує за ним. Саме тому важливо дотримуватися дистанції, особливо в пробках на дорогах.

Дезорієнтація в екстремальних ситуаціях

Найчастіше це відбувається з недосвідченими водіями. У такому разі не панікуйте, сконцентруйте всю увагу на те, що відбувається на дорозі. Спокій приходить з досвідом, тому обкатка автомобіля не менш важлива, ніж навчання правилам дорожнього руху.

Слабке освітлення дороги

Це єдина причина виникнення ДТП, відповідальність за яку не несе водій. Але ви можете знизити ризик виникнення аварійної ситуації, просто включивши фари авто.

Висновок

Будь-який прокатник автомобілів зацікавлений у дотриманні орендарями Правил Дорожнього Руху. Тому що порушення - це найчастіше аварії, які призводять до необхідності ремонту та простою автомобілів. У нашій компанії ви зможете орендувати такі машини як Honda Accord X 2019, Ford Mustang Cabrio, Kia Sportage, Ford Fiesta, Range Rover та ін. Зберігайте уважність та дотримуйтесь правил. Позбавте себе від додаткових витрат і збережіть здоров'я себе та своїх близьких.

банер оренда авто нарскарс

Залишилися питання?
Пишіть нам у чат
Чат онлайн
Наш Call-center
Відповімо на усі запитання
+38 067 120 7318
Volkswagen T-Rocабо подобний | Позашляховик
до 30.04.2024
Volkswagen T-Roc
1-3 діб
$63 $50 / добу
4-9 діб
$55 $50 / добу
10-25 діб
$50 $50 / добу
26+ діб
$45 $50 / добу
Suzuki S-Crossабо подобний | Позашляховик
Suzuki S-Cross
1-3 діб
$55 / добу
4-9 діб
$47 / добу
10-25 діб
$43 / добу
26+ діб
$37 / добу
Toyota Corollaабо подобний | Середнiй
Toyota Corolla
1-3 діб
$41 / добу
4-9 діб
$37 / добу
10-25 діб
$34 / добу
26+ діб
$31 / добу
Suzuki Vitaraабо подобний | Позашляховик
Suzuki Vitara
1-3 діб
$45 / добу
4-9 діб
$41 / добу
10-25 діб
$38 / добу
26+ діб
$36 / добу
Toyota RAV 4або подобний | Позашляховик
Toyota RAV 4
1-3 діб
$68 / добу
4-9 діб
$60 / добу
10-25 діб
$52 / добу
26+ діб
$47 / добу
Citroen C-Elyseeабо подобний | Економ
Citroen C-Elysee
1-3 діб
$35 / добу
4-9 діб
$32 / добу
10-25 діб
$29 / добу
26+ діб
$26 / добу
Toyota Camry 70або подобний | Бізнес
Toyota Camry 70
1-3 діб
$66 / добу
4-9 діб
$60 / добу
10-25 діб
$55 / добу
26+ діб
$46 / добу
Kia Rio X-Lineабо подобний | Середнiй
Kia Rio X-Line
1-3 діб
$41 / добу
4-9 діб
$37 / добу
10-25 діб
$34 / добу
26+ діб
$28 / добу