Йде обробка вашого запиту

#Цікаво
На яких заправках краще заправлятися в Україні

На яких заправках краще заправлятися в Україні

Незважаючи на те, що на дорогах України є величезна кількість заправок, далеко не на кожній з них пальне відповідає міжнародним стандартам. При заправці неякісним бензином, ваш транспортний засіб може швидко вийти з ладу і зажадати дорогого ремонту. В цьому випадку довести, що причиною стало саме пальне, і притягнути до відповідальності недбайливих власників АЗС практично неможливо. Щоб ваш транспортний засіб не стало «жертвою» неякісного пального, потрібно заздалегідь вивчити ринок АЗС в Україні.

Компанія Narscars проаналізувала відкриті бази даних, інформацію в ЗМІ, а також поцікавилася думкою експертів, щоб зібрати найбільш достовірні відомості про АЗС. У підсумку ми склали рейтинг заправок, які надають пальне найбільш високої якості.

Рейтинг заправок

При складанні цього рейтингу використовувалася статистика українського Інституту споживчих експертиз, який регулярно перевіряє якість пального на різних АЗС. Вчені саме цього інституту першими помітили, що на ринку України з'явилися сурогати, мало відрізняються за зовнішнім виглядом від звичайного палива, як на перший погляд, так і при проведенні спеціальних тестів. Незважаючи на візуальну схожість, неякісне пальне на відміну від нормального може істотно погіршити надійність автомобіля, знизити його прохідність і навіть вивести з ладу мотор.

оренда авто в Україні

коли оформляється оренда авто у Львові, Києві, Одесі чи в будь-якому іншому місті, співробітники солідних компаній, що займаються прокатом авто, таких як Narscars, попереджають орендарів про те, що вони повинні заправляти орендований транспорт тільки якісним паливом. Також вони надають список рекомендованих заправок. На АЗС із зазначеного рейтингу взяті зразки палива виявилися високої якості, тому заправлятися на них безпечно як для вашого власного автомобіля, так і для транспорту, взятого в оренду.

ТОП-10 АЗС з якісним пальним виглядає так:

  1. WOG. Це одна з найбільш розгалужених мереж АЗС в Україні. Вона імпортує паливо з Румунії, Білорусії та Литви. Відмінною особливістю є велика кількість заправок по всій країні, навіть у найвіддаленіших її куточках, і зручна система лояльності, що дозволяє обмінювати бали на додатковий бензин. Імпортоване паливо перевіряється ще на території країни-експортера, потім на кордоні, на нафтобазах і перед відвантаженням на конкретну АЗС.
  2. KLO.Велика частина точок цієї мережі розташована в центральній частині країни. На них продається бензин різних марок, газ, дизель і євродизель. Паливо привозиться з Європи.
  3. ОККО. У цю мережу входить більше 4 сотень заправних станцій по всій території України. Бренд ОККО є власністю концерну «Галнафтогаз», який є найбільшим імпортером і дистриб'ютор нафтопродуктів в країні. Компанія завозить паливо, відповідне стандарту «Євро-5», з Литви, Польщі, Угорщини, Румунії та Білорусі.
  4. SOCAR.Це порівняно невелика мережа АЗС, що є власністю компанії з Азербайджану. Через неї реалізується не імпортне паливо, а пальне власного виробництва, яке поставляється в Україну з Азербайджану.
  5. SHELL. Це мережеві АЗС. Вони знаходяться у власності британської фірми Royal Dutch Shell і розташовуються у всіх великих містах нашої країни. Британці самі видобувають газ, нафту і переробляють цю сировину в паливо, що відповідає стандарту «Євро-5».
  6. AMIC. Ці заправні станції були викуплені австрійським концерном у компанії «Лукойл». На них реалізується білоруське і литовське паливо, а також бензин від «Укртатнафти» і газ від «Укргазвидобування». На деяких заправках був виявлений неякісний бензин, але це швидше виняток, ніж правило.
  7. БРСМ. Це український мережевик. Якість продукції, що реалізовується постійно перевіряється Інститутом споживчих експертиз. Заправні станції БРСМ є по всій країні.
  8. UPG. Це місцевий мережевик, що належить компанії «Укрпалетсистем». Спочатку фірма сама добувала і продавала нафту, але після відкриття заправних точок вона стала реалізувати нафтопродукти з Білорусі. Компанія сама тестує паливо, не привертаючи до перевірки зовнішніх експертів.
  9. УКРНАФТА. Це заправні станції, які належать українському холдингу «Нафтогаз України». Всього в країні налічується близько 500 точок цього бренду, на яких реалізується паливо власного виробництва.
  10. GLUSCO. Це мережа заправних точок, що належить компанії Glusco Energy зі Швейцарії. Більшість її АЗС знаходиться в столичному регіоні і на півдні країни. Тут реалізується білоруське і литовське паливо.

Заправки, на які не варто заїжджати

Якісне пальне має відповідати стандарту «Євро-5», його використання дозволяє в повній мірі розкрити потенціал автомобіля і зберегти екологію. Таке паливо повинно мати октанове число не нижче 85 одиниць, а для більш потужних моделей моторів - понад 95 одиниць. Сірки в ньому має бути не більше 10 мг / л, бензолу - не більше 1%, а вміст ароматичних вуглеводнів і амінів взагалі повинно бути зведене до мінімуму.

Дослідження показали, що на великих мережевих заправках бензин відповідає стандарту «Європ-5», а ось паливо Extra, Motor, Petromol навіть не дотягує до стандарту «Євро-2». У зразках з цих АЗС було виявлено спирт. Біоетанол хоч і здешевлює паливо, при тривалому використанні містить його нафтопродукту швидко знижується ресурс двигуна. Низьке октанове число, підвищений вміст сірки і бензолу було виявлено в паливі з заправок Avantage, Marshall. Таким чином, компанія Narscars, яка надає послуги автопрокату по всій Україні, не рекомендує заправлятися на АЗС цих мереж.

Висновки

На мережевих заправках вартість палива може бути трохи вище, ніж на приватних маловідомих АЗС, але дослідження показали, що на відміну від приватників великі мережевики дійсно стежать за якістю реалізованого пального. Хоч би яким ні вік авто, його модель або пробіг, завжди заправляйте його тільки якісним паливом, і будьте впевнені, що воно прослужить вам вірою і правдою ще не один десяток років.

Залишилися питання?
Пишіть нам у чат
Чат онлайн
Наш Call-center
Відповімо на усі запитання
+38 067 120 7318
Mercedes Vito Tourerабо подобний | Мінівен
Mercedes Vito Tourer
1-3 діб
$170 / добу
4-9 діб
$145 / добу
10-25 діб
$125 / добу
26+ діб
$100 / добу
Mazda CX-5 4х4або подобний | Позашляховик
Mazda CX-5 4х4
1-3 діб
$85 / добу
4-9 діб
$75 / добу
10-25 діб
$65 / добу
26+ діб
$58 / добу
Volkswagen Tiguanабо подобний | Позашляховик
Volkswagen Tiguan
1-3 діб
$89 / добу
4-9 діб
$81 / добу
10-25 діб
$73 / добу
26+ діб
$57 / добу
Peugeot 208або подобний | Економ
Peugeot 208
1-3 діб
$27 / добу
4-9 діб
$25 / добу
10-25 діб
$24 / добу
26+ діб
$19 / добу
Opel Crosslandабо подобний | Позашляховик
Opel Crossland
1-3 діб
$68 / добу
4-9 діб
$58 / добу
10-25 діб
$45 / добу
26+ діб
$37 / добу
Opel Grandlandабо подобний | Позашляховик
Opel Grandland
1-3 діб
$75 / добу
4-9 діб
$65 / добу
10-25 діб
$55 / добу
26+ діб
$49 / добу
Opel Mokkaабо подобний | Позашляховик
Opel Mokka
1-3 діб
$75 / добу
4-9 діб
$65 / добу
10-25 діб
$55 / добу
26+ діб
$49 / добу
Kia Rioабо подобний | Економ
Kia Rio
1-3 діб
$32 / добу
4-9 діб
$31 / добу
10-25 діб
$28 / добу
26+ діб
$26 / добу