Йде обробка вашого запиту

#Автосвіт
Авто з яким двигуном вибрати: бензиновим чи дизельним?

Авто з яким двигуном вибрати: бензиновим чи дизельним?

Вибираючи машину як для короткострокової, так і довгострокової оренди, найчастіше орієнтуються на зовнішній вигляд кузова, зручності салону, різноманітність функціоналу і лише потім – на тип двигуна, що використовується. Подібний підхід не завжди коректний, адже саме в залежності від виду палива (бензину або дизеля), що застосовується, будуть змінюватися потужність, динаміка автомобіля і витрата пального в межах міста і за його межами.

Чому на тих самих машинах бувають різні типи двигунів?

Підтримка уваги клієнтів, зростання попиту на машини та зацікавленість потенційних покупців – ключові завдання виробників авто. Локальних брендів, які постачали б товари в межах одного регіону, практично немає. Найчастіше машини імпортуються і до сусідніх країн.

Яскравим прикладом стала модель Renault Logan II румунського виробника. Компанія змогла врахувати особливості кожного ринку, поставляючи бензинові та дизельні автомобілі до Індії, Латинської Америки, Ірану та інших країн. Крім деяких змін у назві також доступні різні модифікації. В Україні особливою популярністю користується дизельна модель.

Визначаючи, який варіант авто кращий саме для вас, варто пам'ятати, що обидва типи належать до двигунів внутрішнього згоряння. На цьому схожі риси закінчуються. Слід виділити особливості та переваги кожного з них.

Короткий опис бензинового двигуна

Працюючи паливоповітряна суміш формується поза циліндром, у впускному колекторі. Наприкінці такту стиснення здійснюється змішування парів повітря та бензину. Гомогенна суміш, що вийшла, рівномірно розподіляється всередині бака і нагрівається майже до 500 градусів. Але навіть у такому разі цього показника недостатньо для займання. Іскру подають свічки запалювання. Подібна система досить поширена і використовується навіть у Citroen C-Elysee.

Короткий опис дизельного двигуна

На відміну від бензинового мотора, в дизельному стискується не гомогенна суміш, а повітря під тиском в 50 бар. В результаті він нагрівається до 900 градусів, і лише потім подаються дрібні краплі дизельного палива перед верхньою точкою поршня. Гетерогенна суміш, що утворюється, не потребує запалювання від іскор свічок, вона самозаймається. Подібні тонкощі не могли не вплинути на особливості роботи всього авто, тому варто розділяти переваги кожного з видів.

Бензиновий чи дизельний двигун

Співвідношення потужності, витрати палива та динаміки двох типів двигунів

Переглядаючи, яке авто ви можете орендувати на веб-сайті NarsCars, необхідно пам'ятати про відмінності. Якщо порівнювати потужність двох моторів, слід відразу зазначити, що бензинові моделі потужніші за рахунок короткого ходу і меншого моменту, що крутить, тому і швидше розганяються до 100 км.

Єдиним суперником бензинового двигуна може стати хіба що дизельний, оснащений турбонаддувом. Але якщо вам у пріоритеті не швидкість, а тяга, то рекомендуємо звернути увагу на двигуни, що працюють на дизелі. У цьому вони виграють перед бензиновими двигунами. Незалежно від кількості обертів, ви відчуватимете лише рівну тягу.

Однак треба пам'ятати, що дизель не здатний блискавично розвивати швидкі обороти, він менш динамічний. Адже паливо просто не встигатиме згоряти в циліндрах, йому потрібно більше часу. Для забезпечення стабільності роботи потрібні дорожчі деталі, що обтяжують двигун.

Другий важливий момент – економічність. Серед ключових особливостей - менше споживання палива за рахунок високого коефіцієнта стиснення повітряно-паливної суміші. Більшість моделей на ринку України забезпечує майже на 45% більший ККД.

Але слід справедливо зауважити, що і в авто на бензині зустрічаються представники, які споживають лише 5,5-6,5 літра, наприклад, Hyundai Solaris. Якщо вам у пріоритеті тривалі поїздки, варто звернути увагу на машини з дизелем. У той же час, будьте готові до підвищеного шуму, який чути при відкритих вікнах. Більшість моделей оснащено якісною звукоізоляцією, тому робота двигуна в салоні не така чутна.

Якщо вас цікавить питання вихлопів, пам'ятайте, що в автомобілях, незалежно від типу двигуна, використовуються надійні фільтри сажі. Це знижує негативний вплив на довкілля.

Який сегмент автомобілів використовує дизельні та бензинові двигуни?

Розумне споживання палива, швидкий розгін та рівна тяга – переваги для всіх автолюбителів, які розраховують на найрізноманітніший бюджет. Саме тому легко можна підібрати машину в будь-якому ціновому сегменті:

  • економ;
  • бізнес;
  • преміум.

При цьому ви не обмежені у виборі типу трансмісії при оформленні прокату NarsCars. Буде доступна як механічна, і автоматична коробка передач.

оренда авто в Україні

Висновки

Самостійно вибрати автомобіль у прокат не так просто. Необхідно враховувати особливості використання машини у місті, кількість споживання палива, тонкощі обслуговування. Якщо бажаєте орендувати машину на пару днів, багато хто радить звернути увагу на бензинові моделі. А для більш тривалих поїздок у пріоритеті машини на дизелі.

Тому, якщо сумніваєтеся у виборі, для отримання якісної консультації рекомендуємо звернутися до фахівців NarsCars. Ви зможете вже зараз забронювати на будь-який термін Renault Logan II, Citroen C-Elysee, Hyundai Solaris, Volkswagen Polo та багато інших моделей. Все, що для цього потрібно, — зателефонувати за телефонами, вказаними на сайті.

Залишилися питання?
Пишіть нам у чат
Чат онлайн
Наш Call-center
Відповімо на усі запитання
+38 067 120 7318
Skoda Kodiaqабо подобний | Позашляховик
Skoda Kodiaq
1-3 діб
$76 / добу
4-9 діб
$67 / добу
10-25 діб
$58 / добу
26+ діб
$51 / добу
Kia Sportage 2023або подобний | Позашляховик
Kia Sportage 2023
1-3 діб
$76 / добу
4-9 діб
$68 / добу
10-25 діб
$58 / добу
26+ діб
$46 / добу
Hyundai Venueабо подобний | Позашляховик
Hyundai Venue
1-3 діб
$55 / добу
4-9 діб
$47 / добу
10-25 діб
$39 / добу
26+ діб
$35 / добу
Peugeot Rifterабо подобний | Позашляховик
Peugeot Rifter
1-3 діб
$75 / добу
4-9 діб
$65 / добу
10-25 діб
$55 / добу
26+ діб
$49 / добу
Hyundai Stariaабо подобний | Мінівен
Hyundai Staria
1-3 діб
$170 / добу
4-9 діб
$145 / добу
10-25 діб
$125 / добу
26+ діб
$100 / добу
Ford Rangerабо подобний | Пікап
Ford Ranger
1-3 діб
$120 / добу
4-9 діб
$100 / добу
10-25 діб
$90 / добу
26+ діб
$75 / добу
Ford Fiestaабо подобний | Економ
Ford Fiesta
1-3 діб
$38 / добу
4-9 діб
$34 / добу
10-25 діб
$30 / добу
26+ діб
$25 / добу
Kia Sportageабо подобний | Позашляховик
Kia Sportage
1-3 діб
$55 / добу
4-9 діб
$47 / добу
10-25 діб
$43 / добу
26+ діб
$40 / добу