Йде обробка вашого запиту

#Автосвіт
Французький автопром та його історія

Французький автопром та його історія

Франція є батьківщиною автомобілебудування. Саме тут у 18 столітті з'явився перший транспортний засіб під назвою паровий воз Кюньо. Наразі французький автопром стоїть на 13-му місці у світі з виробництва авто, а в Європі знаходиться на 3 місці після Німеччини та Іспанії. Автомобілі французького виробництва славляться стильним дизайном, різноманітністю та гарним співвідношенням ціни та якості. В асортименті виробників є як бюджетні моделі, так і машини екстра-класу. Взяти на прокат представників французького автопрому можна у компанії Narscars.

Коротка історія становлення Французького автопрому

Перший прототип сучасного автомобіля був придуманий у Франції 1765 року капітаном армії Ніколя Жозефом Кюньо. Це був віз, що працює на паровій тязі. Він міг перевозити до 4 пасажирів та рухався зі швидкістю 9,5 км/год. Важив цей винахід 2 т. Одна тонна припадала на дубову конструкцію з котлом, ще 1000 кг важив паливний запас та вода. Таку важку конструкцію рухали 2 людини.

Подальшого розвитку цього винаходу не відбулося, але віз Каньо започаткував машинобудівну промисловість у Франції.

Після винаходу двигуна внутрішнього згоряння автомобілебудування стало активно розвиватися у всьому світі. Франція стала винятком. Її новаторами став Едуард Деламар-Дебуттевіль та його помічник Леон Маландін. Їхня машина спочатку рухалася на газі, але швидко стала непридатною, тому було прийнято рішення використовувати як паливо бензин. Але витвори цих французьких винахідників були недовговічними. Вони ламалися і вибухали під час їзди, тому й не набули особливої ​​популярності.

Наступний етап розвитку французького автопрому пов'язаний з іменами Еміля Левасора та Луї-Рене Панавара. Наприкінці 19 ст. вони придбали ліцензію на двоциліндрові двигуни у Даймлер і стали першими французькими автовиробниками, заснувавши компанію «Panhard et Levassor».

Зараз назва цього бренду відома лише небагатьом шанувальникам французького автопрому, а тим часом саме Левасор вперше в історії машинобудування запропонував поєднувати задній привід з переднім в одному автомобілі. Автомобілі бренду «Panhard et Levassor» брали участь у змаганнях і першими змогли подолати величезну на той час відстань більш ніж 1100 км.

До Другої світової війни підприємство випускало висококласні авто, але війна внесла свої корективи в купівельну спроможність, тому Panhard et Levassor перейшли на авто економ-класу. Навіть незважаючи на це продажі авто не зростали, і в кінці 70-х компанія була поглинена відомим концерном Citroen.

Після «Panhard et Levassor» французький автопром представив світові ще багато яскравих імен, але всі вони вже стали історією. Позиції досі утримує лише 2 великих гравці – PSA Peugeot Citroen та Renault. Ці концерни також з'явилися в 19 столітті, але вони змогли не лише продовжити роботу в галузі автомобілебудування, але й досягти на цій ниві міжнародної популярності.

Рcitroen c5 на дорозі

Автомобільні бренди, засновані у Франції

На сьогоднішній день існує 2 найбільші і відомі автовиробники у Франції - Peugeot і Renault. У компанії Peugeot працює понад 50 тисяч людей. Вартість її активів оцінюється більш ніж у 74 млрд.у.о. Це другий за величиною виробник автомобілів ЄС. Компанія володіє 5 відомими марками авто:

  • Peugeot;
  • Citroen;
  • DS Automobiles;
  • Opel;
  • Vauxhall.

У компанії Renault працює вдвічі більше співробітників, а вартість її активів оцінюється майже у 100 млрд. у.о. Це третій за величиною європейський виробник машин. Їй належать 43% торгової марки Nissan. У повній власності компанії знаходяться такі бренди:

  • Renault;
  • Alpine;
  • Dacia;
  • Рено Samsumg Motors.

У Франції також виробляють комплектуючі та запчастини для автомобілів. Найбільшим їх виробником є ​​компанія Valeo.

Культові моделі авто французького виробництва

Автомобільна промисловість Франції дала світу безліч стильних і незабутніх моделей, але найбільше автолюбителям запам'яталися наступні 5 її представників:

bugatti veyron grand sport біля дому

  1. Renault Megane. Це яскравий представник спортивних хетчбеків, який уперше з'явився у 1995 році. Це комфортне французьке авто для повсякденних подорожей, остання версія якого виконана у вигляді електричного кросовера.
  2. Citroen DS. Популярність цього бренду прийшла в середині 50-хх. Модель DS на той час вважалася автомобілем для керівників і була визнана однією з найкрасивіших в історії автомобілебудування.
  3. Venturi Couple. 260 модель цього маловідомого бренду була випущена тиражем всього 188 штук. Це дуже рідкісний спортивний автомобіль, що користується популярністю у колекціонерів. Його особливість - фари, що забираються.
  4. Peugeot 205 GTi. Це перший ралійний автомобіль цього бренду, який однаково часто використовувався як у спортивних змаганнях, так і в повсякденному житті. Він швидкісний, якісний і надійний, тому вважається найкращим витвором компанії Peugeot.
  5. Bugatti Veyron 16.14. Це швидкий і розкішний гіперкар, який одним із перших зміг розвинути швидкість понад 400 км/год. Його вартість перевищує 1,5 млн. у.о.

До культових французьких автомобілів можна віднести і Bugatti Type 57CS Atlantic. Це справжній витвір мистецтв на колесах, який коштує трохи більше 40 млн. у.о. Майже всі елементи цієї моделі зроблені вручну. У ній поєднується унікальний дизайн та геніальні інженерні розробки.

Якщо ви є шанувальником французького автопрому і хочете взяти один з його автомобілів в оренду, звертайтесь до компанії Narscars. У нашому асортименті є такі моделі, виготовлені французами:

Щоб взяти в оренду французький автомобіль для поїздок Україною, зателефонуйте до компанії Narscars за телефонами, які вказані на сайті, або залиште заявку онлайн.

оренда авто в Україні

Залишилися питання?
Пишіть нам у чат
Чат онлайн
Наш Call-center
Відповімо на усі запитання
+38 067 120 7318
Toyota Hiluxабо подобний | Пікап
Toyota Hilux
1-3 діб
$110 / добу
4-9 діб
$98 / добу
10-25 діб
$80 / добу
26+ діб
$73 / добу
Honda Accordабо подобний | Бізнес
Honda Accord
1-3 діб
$76 / добу
4-9 діб
$68 / добу
10-25 діб
$63 / добу
26+ діб
$55 / добу
Mazda 3або подобний | Середнiй
Mazda 3
1-3 діб
$46 / добу
4-9 діб
$42 / добу
10-25 діб
$37 / добу
26+ діб
$33 / добу
Volkswagen Golfабо подобний | Середнiй
Volkswagen Golf
1-3 діб
$52 / добу
4-9 діб
$48 / добу
10-25 діб
$44 / добу
26+ діб
$35 / добу
Nissan Qashqaiабо подобний | Позашляховик
Nissan Qashqai
1-3 діб
$90 / добу
4-9 діб
$81 / добу
10-25 діб
$73 / добу
26+ діб
$57 / добу
Nissan Leafабо подобний | Електромобілі
Nissan Leaf
1-3 діб
$52 / добу
4-9 діб
$49 / добу
10-25 діб
$47 / добу
26+ діб
$44 / добу
Renault Loganабо подобний | Економ
Renault Logan
1-3 діб
$25 / добу
4-9 діб
$23 / добу
10-25 діб
$21 / добу
26+ діб
$19 / добу
Volkswagen Jettaабо подобний | Середнiй
Volkswagen Jetta
1-3 діб
$52 / добу
4-9 діб
$45 / добу
10-25 діб
$41 / добу
26+ діб
$33 / добу