Йде обробка вашого запиту

#Автосвіт
Як захистити авто від угону

Як захистити авто від угону

Якщо на ваш автомобіль поклав око професійний автовикрадач, швидше за все, його задум здійсниться. Але є методи та технічні пристрої, які допоможуть якщо не затримати зловмисника до прибуття правоохоронних органів, то принаймні суттєво ускладнити виконання його підступного плану.

Якщо викрадач новачок, то надійна сигналізація або механічна протиугонка зможуть його відлякати та убережуть ваше авто від крадіжки. Є безліч різних методів уберегти свою машину від угону, але компанія Narscars насамперед рекомендує встановити на неї охоронну систему. А ось який саме тип системи підійде за принципом дії та за вартістю, вирішувати має кожен власник авто самостійно.

Основні типи та принципи роботи охоронних систем для авто

Найпростіший і найвідоміший захист від угону – це сигналізація. Вона приводиться в дію фізичним впливом на транспорт і керує центральним замком. Система подає звуковий сигнал та привертає увагу до машини у таких випадках:

  • зроблено удар по кузову;
  • була спроба відчинити двері;
  • хтось намагався підняти капот;
  • зловмисник намагався розкрити багажник.

Сигналізація може давати зворотний зв'язок. У такому разі, крім звукового оповіщення, надходить сигнал на брелок, що знаходиться у автовласника. Брелок вібрує та дзвенить. Якщо у брелоку є дисплей, на ньому відображається інформація про те, що відбувається з авто.

Старі моделі сигналізацій викрадачі швидко зламують за допомогою кодграбера, тому потрібно встановлювати тільки нові моделі захисних систем, які шифруються методом діалогового кодування. Установкою сигналізації має займатися сертифікована компанія.

Більше просунута протиугінна система управляється зі смартфона. Вона оснащена GPS трекером та з'єднана з міжнародними системами. Це дозволяє відстежувати розташування автомобіля і навіть прослуховувати все, що відбувається в салоні авто. GPS-маяк або трекер не запобігатиме крадіжці, але завдяки йому можна швидше знайти машину.

Трекер видає сигнал постійно, тому контролювати рух транспортного засобу можна в режимі онлайн. Його потрібно підключати до акумулятора або забезпечити постійний заряд. Маяк передає сигнал із певною періодичністю, він живиться автономно та має низьке енергоспоживання. Його складно виявити сканером. Такий пристрій з автономним акумулятором може працювати до 7 років в економному режимі і при цьому витримувати навіть дуже великі температурні перепади.

Крім сигналізації можна встановлювати в автомобілі іммобілайзер. Більшість автомобілів, випущених після 2008 року, вже оснащені цим електронним засобом проти викрадення. Його основне завдання полягає у блокуванні певних модулів авто, через які не запускається двигун. Якщо ж двигун запускає власник авто за допомогою електронного кодового ключа, то вбудований у ньому спеціальний чіп посилає сигнал для розблокування модулів. Стандартний іммобілайзер має один основний недолік – викрадачі найчастіше знають місце його розташування, тому швидко знаходять та знешкоджують. Для забезпечення додаткового захисту від крадіжки можна вмонтувати додатковий іммобілайзер у будь-якому місці.

Особливе задоволення автовикрадачі доставляє крадіжка машин, в яких встановлена сигналізація з автозапуском. Коли автовласник віддалено запускає мотор за допомогою брелока, викрадачеві досить просто проникнути в цей момент у машину та відключити сигналізацію.

Щоб викрасти авто з безключовим доступом, викрадач перехоплює сигнал, що походить від смарт-ключа, у той момент, коли власник машини знаходиться біля неї. Для цього використовується спеціальне обладнання – приймач та ретранслятор.

Щоб убезпечити своє авто від таких методів угону, його необхідно оснастити охоронною системою з додатковою міткою або опцією відключення сигналу ключа.

злодій біля машини

Народні методи захисту авто від угону

Як показує практика, викрадачі частіше крадуть автомобілі з автоматичною коробкою передач, тому найпростіший спосіб убезпечити себе від крадіжки – купити авто з механічною коробкою передач. Щоб відбити бажання у викрадача красти саме ваше авто, його можна зробити надто помітним. Для цього достатньо нанести на нього якусь яскраву та впізнавану аерографію. Такий автомобіль помітніший на дорозі, а щоб його продати, потрібно буде додатково витратитися на фарбування кузова.

Щоб ускладнити зловмиснику проникнення в салон, деякі автолюбителі рекомендують прибрати личинку з ручки дверей і саму ручку. Не знайшовши способу потрапити всередину машини, злодій може взагалі відмовити від своєї витівки.

Якщо у вас немає можливості встановити автосигналізацію, можна встановити її імітацію. Звичайний світлодіод встановлюється під лобовим склом, імітуючи миготіння сигналізації. Досвідчені викрадачі за кольором обманки і інтенсивності її миготіння визначають підробку, а ось зловмисників-початківців така імітація може запросто відлякати.

У салоні можна встановити пастку на лиходія. Це досить радикальний метод боротьби з злодіями і перш ніж до нього вдаватися, потрібно зважити всі за і проти. Така пастка може вплинути і на власника авто або на його близьких. Крім того, потрапивши у пастку, зловмисник може постраждати, а це вже загрожує проблемами із законом і для власника авто.

Щоб відлякати злодія, можна просто покласти в салон головний убір або елемент форми поліцейського. Деякі викрадачі, побачивши кашкет або кітель, можуть передумати зв'язуватися з правоохоронними органами. Ефективність цієї методики не доведено, але й не спростовано.

Крім перерахованих народних методів запобігання угону можна скористатися простими механічними засобами, які блокують можливість завести авто фізично. Розглянемо найефективніші з них.

Потайні розмикачі живлення

Це спеціальна кнопка блокування двигуна, яка встановлюється у таємному місці. Щоб її виявити, у викрадача може піти дуже багато часу. Якщо ж він її не знайде, то взагалі не зможе завести машину. Наразі такі розмикачі живлення встановлюються рідко, оскільки багато автолюбителів покладаються на сучасну сигналізацію. Вони помилково думають, що її однієї цілком достатньо для надійного захисту від викрадення.

Замок на кермо

Це досить давній спосіб захисту від угону. Зараз його використовують рідко, оскільки він має недостатній ступінь надійності. Професійні викрадачі швидко зламують механізм цього пристрою.

З іншого боку використання замка на кермо дозволить затримати зловмисника на деякий час. Якщо ж у розпорядженні викрадача мало часу, побачивши на кермі замок, він може взагалі відмовитися від свого плану. Таким чином, встановлений на кермі замок відіграє роль фактора, що стримує. Імовірність угону машини з блокатором керма знижується на 35%.

Замок на педалі

Спеціальний замок можна встановити не лише на педалі, а й на гальмівний диск або коробку передач. Якщо викрадач проникне в салон, такий замок навряд чи його зупинить від крадіжки, але може затримати на деякий час, який буде потрібно, щоб його розкрити. А ось самому власнику авто такий пристрій завдаватиме певних незручностей, адже його щоразу потрібно буде знімати і встановлювати заново. А на це йде досить багато часу. У той же час пристосування мають низьку надійність і іноді можуть заклинювати, завдаючи ще більшої незручності.

Дверні штирі

За допомогою спеціальних штирів можна ускладнити зловмиснику процес проникнення в автомобіль. Вони встановлюються в дверні ребра та стійки автомобіля, в яких просвердлюються спеціальні отвори. Все це проводиться у спеціалізованому центрі. Отвори обробляються антикорозійними засобами. Для керування штирями використовується окремий блок із міткою. Навіть якщо злодієві вдасться відкрити штатний замок, без спеціального блоку він не зможе відчинити двері, тому йому доведеться розбивати скло для проникнення в салон.

пристрій блокування керма

Найпопулярніші авто серед викрадачів в Україні

За офіційною статистикою, в Україні щороку викрадають майже 4,5 тисячі автомобілів. Більше половини цих машин вдається знайти і повернути власникам. Найбільше машин викрадають у Харківській області та у Києві. Найбільше викрадачі люблять красти автомобілі марки Toyota Lexus. Часто викрадають далеко не дешеві іномарки, а авто класу преміум. Більш дорогі автомобілі крадуть для перепродажу, дешеві авто йдуть на розбирання та продаж деталей.

Наведемо список марок авто, що найчастіше викрадають в Україні:

  1. Тойота.
  2. Lexus.
  3. Hyundai.
  4. Kia.
  5. Mazda.

Якщо говорити про конкретні моделі, то найбільш викраденими серед машин Toyota є Land Cruiser і RAV4. Тому якщо ви хочете взяти в оренду машину і не стати жертвою викрадачів, краще вибрати Toyota Camry 70 .

З іншого боку, ви можете придбати або взяти на прокат будь-який автомобіль, не боячись викрадачів, якщо вчасно подбаєте про комплексний захист, забезпечивши його як електронними, так і механічними засобами від угону. Крім того, щоб знизити ймовірність угону авто, його потрібно залишати тільки на майданчиках, що охороняються, і в добре освітлених місцях.

Компанія Narscars рекомендує брати в оренду машини, які не користуються популярністю у викрадачів, але при цьому мають прекрасні характеристики і високий рівень комфортабельності. У розпорядженні клієнтів автопрокату Skoda Fabia, Honda Accord X, Volkswagen Passat B8 та безліч інших моделей. Щоб забронювати авто, достатньо зателефонувати до компанії або залишити заявку на сайті.

оренда авто в Україні

Залишилися питання?
Пишіть нам у чат
Чат онлайн
Наш Call-center
Відповімо на усі запитання
+38 067 120 7318
Renault Loganабо подобний | Економ
Renault Logan
1-3 діб
$25 / добу
4-9 діб
$23 / добу
10-25 діб
$21 / добу
26+ діб
$19 / добу
Volkswagen Jettaабо подобний | Середнiй
Volkswagen Jetta
1-3 діб
$52 / добу
4-9 діб
$45 / добу
10-25 діб
$41 / добу
26+ діб
$33 / добу
Renault Lodgyабо подобний | Мінівен
Renault Lodgy
1-3 діб
$80 / добу
4-9 діб
$72 / добу
10-25 діб
$66 / добу
26+ діб
$60 / добу
Tesla model Sабо подобний | Електромобілі
Tesla model S
1-3 діб
$230 / добу
4-9 діб
$210 / добу
10-25 діб
$190 / добу
26+ діб
$170 / добу
Mazda 6або подобний | Бізнес
Mazda 6
1-3 діб
$68 / добу
4-9 діб
$63 / добу
10-25 діб
$57 / добу
26+ діб
$49 / добу
Ford Mustang Cabrioабо подобний | Кабріолет
Ford Mustang Cabrio
1-3 діб
$250 / добу
4-9 діб
$220 / добу
10-25 діб
$190 / добу
26+ діб
$160 / добу
Range Roverабо подобний | Преміум
Range Rover
1-3 діб
$385 / добу
4-9 діб
$325 / добу
10-25 діб
$285 / добу
26+ діб
$235 / добу
Volkswagen Touaregабо подобний | Преміум
Volkswagen Touareg
1-3 діб
$250 / добу
4-9 діб
$230 / добу
10-25 діб
$210 / добу
26+ діб
$180 / добу