Йде обробка вашого запиту

#Автосвіт
Який мінівен вибрати на прокат для всієї родини?

Який мінівен вибрати на прокат для всієї родини?

Для того, щоб великою родиною чи компанією кудись поїхати, стандартного кросовера буде замало. А якщо автобус видасться надто великим, то ідеальним вибором стане оренда мінівену.

Мінівен - це однооб'ємник, який відноситься до легкових автомобілів і має клас С. За габаритами він займає проміжне місце між вантажопасажирськими машинами та мікроавтобусами.

Відмінності мінівену від інших класів авто

Мінівени перебувають у родинних відносинах з кількома габаритними автомобілями. І якщо ви вибираєте, яке авто взяти напрокат для сім'ї, то визначатиметеся саме між цими варіантами.

Багато хто не знає, як вибрати між мінівеном та кросовером. Обидві машини габаритні, місткі, зі збільшеним просвітом та просторим салоном. Але вирішальна різниця між ними в тому, що в мінівені можна трансформувати салон і відрегулювати посадкові місця та місце для вантажу в залежності від кількості пасажирів. З кросовером такі фокуси не працюють.

Також часто мінівен плутають з мікроавтобусом, вважаючи, що це один і той же транспорт. Але така думка помилкова. Якщо ви не знаєте, який вибрати варіант, насправді все просто: в мінівені буває до 9 місць, а в мікроавтобусі - до 16. Відповідно, для водіння першого автомобіля буде достатньо прав категорії В, а для другого вже потрібна категорія D. Для сімейних поїздок перший буде кращим. Збільшена місткість мікроавтобуса більш релевантна у бізнесі та перевезеннях.

Також слід звернути увагу на відмінності між мінівеном та універсалом. Головна різниця — у кузові та розмірах машин. Мінівен значно більший і місткий (універсал розрахований на максимум 5 місць), а також у нього безкапотне вагонне компонування кузова з коротким заднім звисом, на відміну від капотного компонування і довгого звісу універсала.

Фургони відносяться до зовсім іншого класу авто та не підходять для сімейних поїздок. Їхня платформа ідентична платформі вантажних авто, відповідно, інші сфери застосування.

Споживання палива у мінівенів нічим не відрізняється від середнього для автомобілів аналогічної цінової категорії. Це, як правило, 10 л для трас і 14 для міста.

оренда авто в Україні

Кількість посадочних місць

Це один із найважливіших параметрів вибору мінівену як серед інших видів авто, так і серед модельного ряду. Стандартно у мінівені 7 окремих сидячих місць. Якщо ви побачите в технічних характеристиках 9 місць, це означає, що в багажнику можна буде розгорнути четвертий ряд крісел малого формату, тобто більше підходять для дітей — дорослій людині сидіти там може бути незручно. Це відносить його до категорії сімейних автомобілів.

Також є п'ятимісні моделі мінівенів, у яких місце під додаткові сидіння віддано багажному відсіку. Таким чином, ви можете вибирати відсоткове співвідношення пасажирських місць та багажу. Так, якщо у вас сім'я з 4-5 осіб, то буде достатньо такої моделі, якщо ж більше або збираєтесь підвозити друзів та великі компанії, то обирайте більше пасажирських місць.

Розмір багажника

Мінівени не мають певної типології поділу на підкласи, тому обсяг багажника потрібно розглядати для кожної моделі окремо.

Щоб зрозуміти, який мінівен краще вибрати за місткістю, потрібно визначитися, скільки вантажу ви збираєтеся везти. Так, якщо плануєте переїзд або хочете взяти великогабаритні речі на кшталт велосипедів чи колясок, вибирайте 9-місні моделі. У них зазвичай об'єм багажника із задніми сидіннями до 1500 л.

Завдяки висоті та довжині, а також великим розсувним дверям у такій машині зручно і возити пасажирів, і розміщувати багаж.

Інші характеристики, які слід врахувати

Якщо в сім'ї є маленькі діти, необхідно передбачити комфортне розміщення автокрісел. Не варто забувати про безпеку: бажано, щоб мінівен був оснащений бічними подушками безпеки в задньому ряду. Також має бути можливість відключати подушки безпеки там, де розташовані дитячі автокрісла.

Найпопулярніші мінівени для оренди

У NarsCars ви можете взяти мінівен у прокат на будь-який зручний термін.

У топ-3 моделей мінівенів, які найчастіше беруть в оренду на нашому сайті, входять:

  • Mercedes Vito – його відрізняють підвищена безпека, міцний кузов та наявність кількох важливих захисних функцій: антигальмо, антибуксир та антиблокування. В наявності ремені для багажу.
  • Mercedes Viano - машина з удосконаленою коробкою передач і легкою, плавною підвіскою, дуже проста в управлінні.
  • Volkswagen T6 – у цій лінійці однозначну перевагу дають прийомистий двигун, комфортний салон та надійні технічні вузли. Варто враховувати, що модель жорстка підвіска і досить галасливий салон.

На NarsCars представлений великий вибір авто для оренди по всій Україні на вигідних умовах. Звертайтеся за консультацією – і ми допоможемо підібрати ідеальний мінівен для сімейної поїздки чи подорожі. Вам вистачить місця на всіх, і ще залишиться на всі важливі речі і навіть найкращих друзів тварин.

Залишилися питання?
Пишіть нам у чат
Чат онлайн
Наш Call-center
Відповімо на усі запитання
+38 067 120 7318
Kia Rio X-Lineабо подобний | Середнiй
Kia Rio X-Line
1-3 діб
$41 / добу
4-9 діб
$37 / добу
10-25 діб
$34 / добу
26+ діб
$28 / добу
Skoda Kodiaqабо подобний | Позашляховик
Skoda Kodiaq
1-3 діб
$76 / добу
4-9 діб
$67 / добу
10-25 діб
$58 / добу
26+ діб
$51 / добу
Kia Sportage 2023або подобний | Позашляховик
Kia Sportage 2023
1-3 діб
$76 / добу
4-9 діб
$68 / добу
10-25 діб
$58 / добу
26+ діб
$46 / добу
Hyundai Venueабо подобний | Позашляховик
Hyundai Venue
1-3 діб
$55 / добу
4-9 діб
$47 / добу
10-25 діб
$39 / добу
26+ діб
$35 / добу
Peugeot Rifterабо подобний | Позашляховик
Peugeot Rifter
1-3 діб
$75 / добу
4-9 діб
$65 / добу
10-25 діб
$55 / добу
26+ діб
$49 / добу
Hyundai Stariaабо подобний | Мінівен
Hyundai Staria
1-3 діб
$170 / добу
4-9 діб
$145 / добу
10-25 діб
$125 / добу
26+ діб
$100 / добу
Ford Rangerабо подобний | Пікап
Ford Ranger
1-3 діб
$120 / добу
4-9 діб
$100 / добу
10-25 діб
$90 / добу
26+ діб
$75 / добу
Ford Fiestaабо подобний | Економ
Ford Fiesta
1-3 діб
$38 / добу
4-9 діб
$34 / добу
10-25 діб
$30 / добу
26+ діб
$25 / добу