Йде обробка вашого запиту

#Цікаво
Чи потрібно пристібатися ременями безпеки?

Чи потрібно пристібатися ременями безпеки?

Ремінь безпеки без перебільшення зберігає життя та здоров'я водію та пасажирам під час ДТП. Незважаючи на винахід подушки безпеки, ремінь показує найкращі результати під час проведення досліджень при різних подіях на дорозі. Але багато водіїв в Україні наполегливо ігнорують його. Розберемося, чи потрібен ремінь безпеки для учасників дорожнього руху чи ні.

Як з'явилися ремені безпеки

Перший пасивний засіб захисту у транспортному засобі (ТЗ) з'явився понад 100 років тому. Воно призначалося не для водіїв автомобілів, а для пілотів. Перші захисні ремені в машинах було встановлено близько 50 років тому. За час свого існування вони пройшли кілька стадій розвитку та модифікацій:

  • поясні моделі;
  • триточкові модифікації;
  • з котушковим механізмом;
  • з висотним регулюванням;
  • оснащені переднатягувачами;
  • з обмежувачем натягу;
  • з додатковою подушкою.

Кожна модифікація захищала все надійніше, знижуючи ризик отримання каліцтв під час аварії.

Принцип дії ременів безпеки автомобіля

У компанії Narscars усі машини оснащені сучасними засобами пасивного захисту. Принцип їхньої дії такий:

  1. Під час зіткнення або різкого гальмування тіло людини за інерцією подається вперед із посиленою швидкістю.
  2. Пристебнутий ремінь утримує пасажира та водія у статиці, не даючи йому вилетіти через лобове скло або отримати каліцтво при ударі об тверді предмети в салоні.

У виробництві засобів захисту машини використовується спеціальне волокно. Це дає їм змогу поглинути додаткову кінетику при протидії двох тіл. Натяг не дає людині піти назустріч подушці безпеки, що дозволяє підготувати тіло до амортизованої зустрічі з нею.

Використання ременів збільшує шанси на збереження життя в 2,5 рази при лобовому зіткненні. При бічному ударі шанси на порятунок збільшуються майже вдвічі, при перекиданні транспортного засобу – у 5 разів.

Чому завжди потрібно пристібатися?

Наша компанія з прокату авто турбується про своїх клієнтів. У нас на сайті ви знайдете корисні поради, які забезпечать безпеку поїздки у вечірній час, розкажуть про найпоширеніші причини ДТП та ін. Важливо розуміти, що необхідність використовувати ремені безпеки – це здоровий глузд, а не підступи укладачів правил дорожнього руху.

Ігноруючи ремені безпеки, ви ризикуєте не лише своїм життям, а й життям ваших пасажирів. Для водія та пасажира на передньому сидінні найчастіша ситуація – вилетіти через лобове скло при зіткненні. Для пасажирів ззаду також виникає ризик отримання травми предметів салону. У разі перекидання ТЗ можливе завдання каліцтва один одному під час хаотичного переміщення.

Чи є винятки із правил?

Пристібати потрібно завжди. Непоодинокі випадки, коли після оренди автомобіля на ім'я нашої компанії приходять штрафні санкції за керування без ременя безпеки. Відповідно до ПДР України ви можете не пристібатися лише у разі перетину крижаних переправ.

Існує міф, що можна не пристібати дітей та вагітних жінок. Проте правила перевезення дітей в авто 2021 року вказують, що до досягнення дитиною 12 років її потрібно перевозити у спеціальних сидіннях. Примітно, що ці сидіння обладнані покращеними ременями безпеки. Для вагітних розробляються засоби захисту із спеціальною конструкцією, що дозволяє розподіляти навантаження під особливим кутом, не натискаючи на живіт.

Чи потрібно пристібатись на задніх сидіннях?

Ще один небезпечний міф: на задньому сидінні ремінь безпеки використовувати не потрібно. Це не так, адже не пристебнутий пасажир також стає загрозою для водія. Що стосується найбільш безпечного місця в машині, яке розташоване за водієм, воно стає таким лише у разі використання засобу пасивного захисту.

Висновок

Ми робимо все, щоб ви мали максимальний комфорт під час оренди транспортних засобів. У нашому парку лише справні автомобілі у відмінному стані, серед яких Renault Kangoo, Mazda 6, Mercedes G55/63 AMG, Hyundai Accent, Suzuki Vitara та ін. Сподіваємося, що ви беззаперечно дотримуєтеся правил дорожнього руху, у тому числі, пристібаєтеся під час їзди ременем безпеки. Пам'ятайте, від цього залежить життя та здоров'я вас та ваших близьких!

банер оренда авто нарскарс

Залишилися питання?
Пишіть нам у чат
Чат онлайн
Наш Call-center
Відповімо на усі запитання
+38 067 120 7318
Mazda 3або подобний | Середнiй
Mazda 3
1-3 діб
$46 / добу
4-9 діб
$42 / добу
10-25 діб
$37 / добу
26+ діб
$33 / добу
Volkswagen Golfабо подобний | Середнiй
Volkswagen Golf
1-3 діб
$52 / добу
4-9 діб
$48 / добу
10-25 діб
$44 / добу
26+ діб
$35 / добу
Nissan Qashqaiабо подобний | Позашляховик
Nissan Qashqai
1-3 діб
$90 / добу
4-9 діб
$81 / добу
10-25 діб
$73 / добу
26+ діб
$57 / добу
Nissan Leafабо подобний | Електромобілі
Nissan Leaf
1-3 діб
$52 / добу
4-9 діб
$49 / добу
10-25 діб
$47 / добу
26+ діб
$44 / добу
Renault Loganабо подобний | Економ
Renault Logan
1-3 діб
$25 / добу
4-9 діб
$23 / добу
10-25 діб
$21 / добу
26+ діб
$19 / добу
Volkswagen Jettaабо подобний | Середнiй
Volkswagen Jetta
1-3 діб
$52 / добу
4-9 діб
$45 / добу
10-25 діб
$41 / добу
26+ діб
$33 / добу
Renault Lodgyабо подобний | Мінівен
Renault Lodgy
1-3 діб
$80 / добу
4-9 діб
$72 / добу
10-25 діб
$66 / добу
26+ діб
$60 / добу
Tesla model Sабо подобний | Електромобілі
Tesla model S
1-3 діб
$230 / добу
4-9 діб
$210 / добу
10-25 діб
$190 / добу
26+ діб
$170 / добу