Йде обробка вашого запиту

#Цікаво
Цікаві факти про будинки на колесах

Цікаві факти про будинки на колесах

Будинок на колесах – це один із найгеніальніших винаходів людства. Його власник може будь-якої миті зірватися з місця і поїхати в подорож, не замислюючись про те, де він житиме і ночуватиме. Все необхідне для комфортного відпочинку він уже везе із собою в автобудинку. Перший будинок на колесах був розроблений ще в 1880 році, але з розвитком автомобілебудування стали з'являтися найрізноманітніші види мобільного житла. У цій статті експерти компанії Narscars розкажуть вам цікаві факти про будинки на колесах і познайомлять із незвичайними з них.

Найцікавіші будинки на колесах

Незважаючи на давню історію будинків на колесах, пік їхньої популярності припав на 30-ті роки минулого століття. В Америці та Європі тоді виник цілий рух під назвою «караванінг». Люди купували будинок на колесах не просто для того, щоб подорожувати, а щоб у ньому жити, переїжджаючи з місця на місце, як кочівники. З розвитком автопрому і зростанням популярності автобудинків виробники стали розширювати асортимент, і крім класичних моделей почали з'являтися ексклюзивні та незвичайні будинки на колесах. Саме такі цікаві конструкції ми й розглянемо докладніше.

Казковий замок

Власниками чарівного автобудинку у формі замку є подружжя Сізени. Чоловік інженер зробив для своєї дружини повітряної циркової гімнастки Йоли казковий палац зі звичайної британської вантажівки Bedford. На реалізацію такої ідеї його наштовхнула постійна зайнятість дружини на гастролях та її кочовий спосіб життя циркового артиста. За допомогою автобудинку Джастін хотів, зробити їхнє сімейне життя повноцінним і не позбавленим домашнього затишку. Його творіння має вигляд замку лише у розкладеному вигляді. Під час пересування – це звичайний фургон, до якого ззаду вмонтовані вежі.

Щоб у замку була електрика, Джастін встановив на його даху сонячні батареї. Тепло у будинку дає камін. Запас води постійно поповнюється рахунок збору дощової води в резервуарі під дном авто. У замку є вітальня, кухня зі їдальнею, спальня, туалет, душова та навіть ванна. Розмір будинку ідеально підходить для сім'ї із 3 осіб. Усі вільні простори, кути та ніші його господар пристосував під місця для зберігання речей.



Сільська корчма

В Ірландії дуже популярна культура пабів. Знаючи це, Джон Волш вирішив переобладнати старий автомобіль-караван під паб на колесах. Він витратив 4 місяці та 20 тис. євро на реалізацію своєї мрії. У результаті у нього вийшов милий будиночок із сланцевим дахом, каміном та невеликою пічною трубою. Його довжина становить трохи більше 4 м, а ширина 2 м. У такому пабі на колесах водночас може відпочивати до 10 любителів хмільного. Всередині інтер'єр будинку нагадує початок 20-го століття. Для його обробки використовувалася зістарена сосна та ірландський дуб.

Питний заклад на колесах подорожує по всій Ірландії. Його можна побачити практично на всіх святах, фестивалях та вечірках. Усередині є все для хмільних веселощів – склянки, келихи, холодильники, мультимедіа-система та багато інших атрибутів справжнього свята. Будь-хто може орендувати автопаб за 750 євро на добу. На вихідних вартість оренди подвоюється.

Успіх першого колісного пабу так надихнув Уолша, що він заснував компанію Shebeen, яка переобладнає фургони на паби на колесах. Вартість такої трансформації становить понад 40 тисяч євро.

Будинок на колесах

Стімпанк-будинок

Фанати стимпанку часто поєднують у своєму одязі та декорі елементи епохи правління королеви Вікторії та фантастичні механізми з творів Герберта Уеллса та Жюля Верна. Щоб презентувати свої винаходи світу, вони вирушають на щорічний фестиваль Burning Man. У 2006 р. каліфорнійські стимпанкери разом із художницею Шеннон О'Хара представили на фестивалі будинок на колесах Neverwas Haul. Він був оформлений у найкращих традиціях другої половини 19 століття з використанням оригінальних механізмів та їх сучасних аналогів.

Довжина та висота Neverwas Haul – 7 м, ширина – 4 м. Зроблено автобудинок із трейлера на 5 колесах. Автобудинок виглядає раритетно, оскільки він на 3/4 виготовлений з вживаних матеріалів. Зараз автобудинок працює на дизельному двигуні, але для повної відповідності стилю стимпанк незабаром його планують оснастити справжнім паровим казаном.

Neverwas Haul – це триповерхове нагромадження драбин, веж, парових труб та гучномовців. Стимпант-будинок використовується не для проживання, а для подорожі виставками та ярмарками. Дуже часто його орендують для весіль та святкових заходів.

Будинок на колесах

Плавучий трейлер

Будинок на колесах, що може плавати, сконструювала німецька компанія Sealamder. Її витвір під час подорожі суходолом відіграє роль місця для відпочинку. Як тільки ви прикріпите до нього невеликий підвісний електродвигун і спустіть "амфібію" на воду, вона перетвориться на справжню яхту. Це чудовий винахід для любителів риболовлі та активного відпочинку на воді.

Плавучий будинок на колесах оснащений легким водонепроникним корпусом, що дає невелику усадку. Його довжина – 4 м, ширина та висота – трохи менше 2 м. Важить «амфібія» 550 кг. Усередині причепа є 2 лави, на яких можуть комфортно розташуватися до 6 осіб. При необхідності лавки розкладаються та утворюють велике спальне місце. Крім цього в будинку є туалет, душ, холодильник та інші атрибути для комфортної сухопутної та водної подорожі.

Плавучий трейлер коштує 15-20 тис. євро. Якщо вирішите його купувати, знайте, що спочатку реєструється як причіп, а потім як спортивний катер. Керувати таким гібридом можуть особи віком від 16 років, причому їм необхідно знати, як правильно паркуватися не лише на суші, а й швартуватись на воді.
Будинок на колесах

Автояхта

На відміну від плавучого причепа, до якого прикріплюється додатковий малогабаритний електромотор, яхта на колесах Terra Wind є повноцінним самостійним водним і водним транспортом. Зовні вона нагадує традиційний автобус і може розганятись на суші до 140 км/год. Водою вона йде зі швидкістю 13 км/год. Коштує цей витвір 1,2 млн. у.о. Усередині вона оснащена всіма необхідними для сухопутної та водної подорожі атрибутами. У ній є все, починаючи від рушників, до сучасної побутової техніки.
Будинок на колесах

Найдешевші будинки на колесах

Не тільки у автомандрівників виникає необхідність відпочивати та ночувати у дорозі. Будинки на колесах зацікавили і велотуристів. Спочатку велодома розроблялися як причіп до велосипеда, який потрібно було тягнути всю дорогу та використати для відпочинку на стоянках. Незважаючи на те, що причіп був досить легким, мав невеликий силует і низький центр ваги, крутити педалі було досить складно.

аренда авто в украине
Щоб полегшити подорож велотуристу, художник Кевін Кір розробив абсолютно нову концепцію велодома, який у його виконанні став не причепом, а триколісним велосипедом, що нагадує конструкції велорикші. Єдина відмінність полягає в тому, що біля рикші в кабіні є місця для пасажирів, а у велодомі це місце відведено під житлову кімнату. Конструкція одержала назву Camper bike. Хоч будиночок і маленький, його висоти достатньо, щоб доросла людина могла стояти на весь зріст.

Найдешевший будинок на колесах оснащений ліжком, полицею для речей та міні-кухнею. За потреби його можна підключити до електромережі. Його площі цілком достатньо для відпочинку та ночівлі в ньому одну людину.
Будинок на колесах

Найдорожчі будинки на колесах

Найдорожчий фургон на колесах розробила компанія Marchi Mobile та дала йому гучну назву Elemment Palazzo. Вартість цього «палацу» трохи більше ніж 3 млн. у.о.

При створенні автобудинку використовувалися дизайнерські та технологічні напрацювання не тільки автопрому, а й авіаційного та яхтового спорту. У ньому встановлено вихлопну систему спортивного авто і є відкрита тераса на кшталт тих, якими оснащуються моторні яхти. Дизайн пересувного житла класу люкс виконаний у мінімалістичному сучасному стилі з елементами класики та ретро. Над цим проектом працював відомий дизайнер Луїджі Колані.

Вага найдорожчого будинку на колесах 20 т, висота – трохи більше 4 м, а довжина – 12 м. Він виготовлений з кількох секцій, які можна окремо модифікувати. Elemment Palazzo оснащений двигуном потужністю 500 к.с. і може розганятися до 150 км/год. Покращені аеродинамічні характеристики кузова забезпечують економну витрату палива під час їзди. Розкішний автобудинок – задоволення ексклюзивне, оскільки за рік з конвеєра сходить лише 5 таких екземплярів.
Будинок на колесах

Найменші будинки на колесах

За звання найменшого будинку на колесах борються одночасно 2 претенденти. Перший був створений дизайнером Корнеліусом Команнс спеціально для одиноких мандрівників. Його творіння отримало назву Buflino. У ньому є ліжко, кухня з плитою та мийкою, робоче місце, невелика шафа для одягу і сушарка для білизни. Buflino відрізняється не тільки компактними розмірами, а й економною витратою палива та гарною прохідністю.

Ще один мініатюрний будинок на колесах розробила британська екологічна асоціація повітряного транспорту. Їхній автобудинок отримав назву Qtvan. Спочатку його вигадали як тимчасове житло для ремонтних бригад, які приїжджають в аеропорт для усунення несправностей. Згодом маленьке житло стало популярним і серед мандрівників-одинаків. У будиночку є односпальне ліжко, телевізор із супутниковим телебаченням, електричний чайник, радіо та полиця для книг. Обігрівається будиночок центральним опаленням. У ньому є місткий багажник, ігрова консоль та панель із сонячними елементами. Конструкція будинку на колесах настільки легка, що може потягнути електроскутер, мотоцикл і навіть велосипед. Довжина мінідому 2 м, а його ширина всього 75 см. Коштує Qtvan 6120 євро.

Будинок на колесах

Найбільші будинки на колесах

Найбільший будинок на колесах створила компанія Anderson Mobile Estates. Її творіння більше нагадує не просто будиночок, а цілий готель, який за розкошею та комфортом не поступається найкращим готелям світу.

У двоповерховому готелі-трейлері є 2 ванні кімнати, кухня та зал для проведення конференцій. Для комфорту мешканців вона оснащена 7 плазмовими телевізорами та найновішою електронікою. Її розкішним дизайнерським інтер'єром та чудовими меблями з комфортом може насолоджуватися сім'я з 3-4 осіб. Такий будинок на колесах за зручністю та красою може позмагатися з будь-якими елітними спорудами.

Подорожувати у такому двоповерховому готелі абсолютно безпечно. Водійська кабіна має огляд у 360° за рахунок того, що на її зовнішній стороні встановлено сучасну камеру, і водій легко може побачити та об'їхати будь-які перешкоди.

Важить цей витвір автопрому 30 т, яке вартість перевищує 2 млн. у.о. Його щасливим володарем є відомий голлівудський актор Ештон Кутчер.

Ще один гігант був створений 1993 року компанією Speed House Geoup of Companies. Це величезна 122 тонна конструкція довжиною близько 20 м, шириною і висотою по 12 м. Найбільший будинок на колесах замовив собі шейх Хамад ібн Хамдан аль Нахайян. На 5 поверхах його розкішного мобільного особняка розмістилося 8 спалень з ванними кімнатами, 4 гаражі, господарські приміщення та запас води об'ємом 24 тис. л.

У цей особняк з балконом і терасою наводиться спеціальною вантажівкою. Завдяки тому, що щільність населення в пустельних районах Арабських Еміратів невисока, шейх може спокійно і безпечно пересуватися дорогами країни і милуватися її красою, не обмежуючи рух своїм 5-поверховим фургоном.

У вільний від подорожей шейха час його гігантський автобудинок є однією з визначних пам'яток Національного музею автомобілів в ОАЕ. Крім нього, в музеї є ще близько 400 унікальних автомобілів, які також належать шейху.

Будинок на колесах – це не просто мобільна оселя, а реальна можливість подорожувати з комфортом у будь-який куточок планети. Завдяки розвитку технологій на сучасному ринку можна знайти автобудинки, які за рівнем зручності та розкоші не поступаються елітним особнякам, та компактні будиночки для бюджетних подорожей.

Залишилися питання?
Пишіть нам у чат
Чат онлайн
Наш Call-center
Відповімо на усі запитання
+38 067 120 7318
Volkswagen T6або подобний | Мінівен
Volkswagen T6
1-3 діб
$170 / добу
4-9 діб
$145 / добу
10-25 діб
$125 / добу
26+ діб
$100 / добу
Toyota Hiluxабо подобний | Пікап
Toyota Hilux
1-3 діб
$110 / добу
4-9 діб
$98 / добу
10-25 діб
$80 / добу
26+ діб
$73 / добу
Mercedes E-classабо подобний | Преміум
Mercedes E-class
1-3 діб
$310 / добу
4-9 діб
$207 / добу
10-25 діб
$125 / добу
26+ діб
$100 / добу
Volkswagen Transporter T5або подобний | Комерційний
Volkswagen Transporter T5
1-3 діб
$69 / добу
4-9 діб
$63 / добу
10-25 діб
$57 / добу
26+ діб
$53 / добу
Renault Loganабо подобний | Економ
Renault Logan
1-3 діб
$25 / добу
4-9 діб
$23 / добу
10-25 діб
$21 / добу
26+ діб
$19 / добу
Renault Lodgyабо подобний | Мінівен
Renault Lodgy
1-3 діб
$80 / добу
4-9 діб
$72 / добу
10-25 діб
$66 / добу
26+ діб
$60 / добу
Audi TT Cabrioабо подобний | Кабріолет
Audi TT Cabrio
1-3 діб
$150 / добу
4-9 діб
$130 / добу
10-25 діб
$110 / добу
26+ діб
$90 / добу
Honda CRVабо подобний | Позашляховик
Honda CRV
1-3 діб
$67 / добу
4-9 діб
$61 / добу
10-25 діб
$55 / добу
26+ діб
$48 / добу