Йде обробка вашого запиту

#Автосвіт
Правильна посадка в авто

Правильна посадка в авто

Багато водіїв часто роблять таку поширену помилку як неправильну посадку в автосидінні за кермом автомобіля. Поступово вони закріплюють цю неефективну позу, яка суперечить правилам безпеки та шкодить здоров'ю. Тому правильна посадка важлива для безпеки дорожнього руху, зручності керування авто та для комфорту їзди.

Принципи правильної посадки в автомобілі

Безумовно, ігноруючи базові правила безпеки, водій створює великий ризик для власного здоров'я та здоров'я пасажирів та інших учасників дорожнього руху. Якщо ж водій приймає правильне положення тіла за кермом, він оперативно реагує на дорожню ситуацію, що виникла. Також під час довгої їзди правильна поза впливає на підтримку поперекового відділу у комфортному стані. Він може зручно їхати без втоми та болю в спині та шиї.

Якщо ж людина сидить в автокріслі некомфортно і небезпечно, вона починає відчувати напругу в тілі, втому та дискомфорт. Якщо довго перебувати у неправильному положенні, порушується кровообіг і людина не може миттєво зреагувати у надзвичайній ситуації на дорозі.

Основними принципами, що впливають на правильну посадку в машині, є:

  1. Максимально розслаблені м'язи тіла.
  2. Основне навантаження на автосидіння.
  3. Правильне розташування спини.
  4. Комфортна відстань між кермом та сидінням.
  5. Зручне розташування рук під час водіння.
  6. Правильно відрегульований підголовник та ремінь безпеки.

Основним правилом розміщення тіла у сидінні є максимальне розслаблення м'язів. Водій повинен вибрати зручне положення та зосередитися на керуванні автомобілем. Максимальне навантаження має припадати на автокрісло. Руки та ноги водія мають максимально вільно рухатися. Його спина повинна торкатися області низу шиї, лопаток і попереку зі спинкою крісла.

Також необхідно підібрати відповідну відстань між кермом та сидінням, щоб було комфортно натискати на педалі. Руки за кермом рекомендується трохи згинати.
Підголовник сидіння встановлюється на лінії потилиці. Проконтролюйте, щоб спина, потилиця та плечі були на лінії під кутом 120 градусів. Ремінь безпеки повинен пролягати вздовж лінії грудей. Його не можна розміщувати лише на рівні горла. Між грудьми та ременем повинна вільно просовуватись долоня. Це знизить тиск на грудну клітину в екстреній ситуації.

Поїздка в авто

Вплив посадки на безпеку водіння

Розглянемо детальніший вплив посадки на безпеку водіння та опишемо основні моменти правильної пози. Для безпечного керування спина водія повинна прилягати до сидіння. На рульовому колесі не повинна зосереджуватись вага рук. Основний центр тяжкості тіла має припадати на автокрісло. Для машини з механічною коробкою передач потрібно вмикати правою рукою дальню передачу. Для автоматики необхідно включати паркінг. У цей момент ліва рука розташована на верхній частині кермового колеса.

Руки необхідно зафіксувати на верхній частині керма зліва та праворуч. Пальці повинні торкатися кермового обідка всередині, особливо мізинці та безіменні пальці. Ліва нога фіксується на зчепленні, а права – на гальмі. Права нога постійно працює, перемикаючись із педалі газу на гальмо. Важливо не відривати від підлоги п'яту.

Не варто забувати і про регулювання дзеркал. Їх потрібно налаштувати так щоб зовнішні відображали дорогу та небо, бічні дзеркала – ручку задніх дверей, а задні – задні стекла.

Вплив посадки на втому за кермом

З медичного погляду неправильна поза впливає на почуття втоми під час їзди. Сама «водійська» або будь-яка сидяча поза, особливо тривалий час, не є особливо здоровою для людини. Але оскільки керувати авто стоячи неможливо, то людина повинна адаптуватися і дотримуватися максимально правильної пози за кермом. Це мінімізує навантаження на хребет і шийний відділ. Також коректна поза збільшить працездатність під час водіння, забезпечить нормальний кровообіг, тому спина, шия і навіть ноги не затікатимуть. Загалом це забезпечить адекватну реакцію на надзвичайні ситуації на дорозі.

Регулювання сидіння в авто

Регулювання сидіння у машині залежить від її класу. Сама конструкція автокрісла включає основу та верхню частину. Переміщення здійснюється за напрямними. Регулювання висоти сидіння працює за рахунок механізму, що фіксується до підлоги. Фіксує положення храповий механізм. Регулятори положення схожі за формою і фіксуються збоку.

Багато моделей авто мають додаткове регулювання вильоту подушки, кута її підйому та висоту поперекової підтримки. Поперекова підтримка виглядає у формі валика на спинці автосидіння.

Регулювання сидінь

Оренда автотранспорту в компанії NarsCars

Взяти в оренду автомобіль в Україні ви можете у компанії NarsCars, яка займає лідируючі позиції у сфері прокату автотранспорту. У широкому переліку пропонованих в оренду моделей машин є різноманітні варіанти для різних цілей та темпераментів водіїв. У списку прокату можна знайти такі моделі:

  • Toyota Camry 70;
  • Hyundai Sonata;
  • Ford Fiesta;
  • Honda Accord X 2019;
  • Volkswagen Golf VII.

Також у прокаті присутні Mercedes E-клас та інші марки авто.

банер оренда авто нарскарс

Залишилися питання?
Пишіть нам у чат
Чат онлайн
Наш Call-center
Відповімо на усі запитання
+38 067 120 7318
Volkswagen Amarokабо подобний | Пікап
Volkswagen Amarok
1-3 діб
$115 / добу
4-9 діб
$110 / добу
10-25 діб
$83 / добу
26+ діб
$75 / добу
Toyota Hiluxабо подобний | Пікап
Toyota Hilux
1-3 діб
$110 / добу
4-9 діб
$98 / добу
10-25 діб
$80 / добу
26+ діб
$73 / добу
Honda Accordабо подобний | Бізнес
Honda Accord
1-3 діб
$76 / добу
4-9 діб
$68 / добу
10-25 діб
$63 / добу
26+ діб
$55 / добу
Mazda 3або подобний | Середнiй
Mazda 3
1-3 діб
$46 / добу
4-9 діб
$42 / добу
10-25 діб
$37 / добу
26+ діб
$33 / добу
Volkswagen Golfабо подобний | Середнiй
Volkswagen Golf
1-3 діб
$52 / добу
4-9 діб
$48 / добу
10-25 діб
$44 / добу
26+ діб
$35 / добу
Nissan Qashqaiабо подобний | Позашляховик
Nissan Qashqai
1-3 діб
$90 / добу
4-9 діб
$81 / добу
10-25 діб
$73 / добу
26+ діб
$57 / добу
Nissan Leafабо подобний | Електромобілі
Nissan Leaf
1-3 діб
$52 / добу
4-9 діб
$49 / добу
10-25 діб
$47 / добу
26+ діб
$44 / добу
Renault Loganабо подобний | Економ
Renault Logan
1-3 діб
$25 / добу
4-9 діб
$23 / добу
10-25 діб
$21 / добу
26+ діб
$19 / добу